Mureş: O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce un şofer băut a intrat pe contrasens

O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, duminică după-amiază, în judeţul Mureş, după ce un şofer băut a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit în plin un alt autoturism şi a acroşat un altul.

284 afișări
Imaginea articolului Mureş: O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce un şofer băut a intrat pe contrasens

Mureş: O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce un şofer băut a intrat pe contrasens (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mureş, Andreea Pop, accidentul s-a produs pe un drum judeţean, la ieşirea din localitatea Solovăstru spre Reghin, după ce un bărbat băut a pierdut control volanului şi a intrat cu maşina pe contrasens, lovind alte două autoturisme.

În urma impactului, un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au fost rănite, fiind preluate de ambulanţe şi de un elicopter SMURD şi duse la spitalele din Târgu Mureş şi Reghin.

Reprezentantul Poliţiei Mureş a precizat că bărbatul decedat era şoferul primei maşini lovite, iar trei dintre răniţi erau pasageri în acelaşi autoturism, în timp ce a patra victimă se afla în autoturismul condus de şoferul vinovat de producerea accidentului.

A treia maşină implicată în accident a fost doar acroşată, astfel că nu s-au înregistrat victime din acest autoturism.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, a spus că în urma accidentului a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare, precum şi a autospecialei de transport persoane şi victime multiple, a unei ambulanţe de la SMURD Reghin şi a elicopterului SMURD de la Târgu Mureş, care i-au preluat pe răniţi.

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, la rândul său, că şoferul care a provocat accidentul avea "intoxicaţie etanolică”.

"Avem un bărbat cu fractură de femur, care a fost preluat de elicopter pentru a fi adus la Târgu Mureş, pentru că există un risc ridicat de agravare, se pot rupe vase de sânge, un al doilea rănit cu leziuni faciale minore, la prima evaluare, şi un altul cu contuzii toraco-abdominale, dar leziuni uşoare. Din păcate, s-a înregistrat şi un decedat”, a precizat Boeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici