Mureş: Preotul unitarian şi cei doi copii ai săi pe care i-a ucis au fost înmormântaţi la Livezeni

Preotul unitarian din Mediaş şi cei doi copii ai săi pe care i-a ucis în biserică au fost înmormântaţi, miercuri, la cimitirul din Livezeni, în acelaşi loc, la slujbă participând sute de persoane.

164 afișări
Imaginea articolului Mureş: Preotul unitarian şi cei doi copii ai săi pe care i-a ucis au fost înmormântaţi la Livezeni

Mureş: Preotul unitarian şi cei doi copii ai săi pe care i-a ucis au fost înmormântaţi la Livezeni

Câteva sute de persoane i-au condus, miercuri, pe ultimul drum, pe preotul unitarian din Mediaş şi pe cei doi copii ai săi pe care i-a ucis, în biserică, toţi trei fiind înmormântaţi în acelaşi loc, la cimitirul din Livezeni, de lângă Târgu Mureş.

La înmormântare au luat parte rude din ţară şi din străinătate şi cunoscuţi ai familiei.

În momentul începerii slujbei, unul dintre participanţi i-a agresat verbal pe câţiva reprezentanţi ai presei, nemulţumit că filmează, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Unitariene din Transilvania, Krisztina Sandor, a declarat că regretă incidentul, chiar dacă este de înţeles comportamentul rudelor, şi a precizat că Episcopia va emite în scurt timp o scrisoare, care să fie citită, la fiecare slujbă, în parohiile unitariene.

"Acest caz a fost un şoc nu doar pentru unitarieni, ci pentru întreaga ţară. În aceste săptămâni este mai greu să fii unitarian, chiar şi din cauza presei şi a unor ştiri, uneori destul de ciudate. Unitarienii trebuie să simtă că episcopul şi Biserica Unitariană le înţelege situaţia şi încearcă să fie alături de enoriaşi, care au trăit un şoc de fapt", a spus Sandor.

Preotul unitarian Cseh Denes din municipiul Mediaş şi-a ucis cei doi copii în vârstă cinci şi şapte ani, cărora le-a tăiat gâtul, în incinta bisericii, după care bărbatul, în vârstă de 35 de ani, s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui tren.

Crimele s-au petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în incinta Bisericii Unitariene Mediaş.

Potrivit anchetatorilor, sâmbătă seară preotul a plecat de acasă cu ambii copii, spunându-i soţiei sale că merge la cumpărături. După ce aceasta a văzut că au trecut câteva ore şi bărbatul nu s-a întors, a sunat un angajat al bisericii şi l-a rugat să verifice dacă soţul său este la biserică.

Bărbatul a mers la biserică şi a găsit cadavrele celor doi copii, iar preotul era dispărut.

"Este o veste zguduitoare. În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate profunde în zona gâtului. Bănuim că moartea a fost cauzată de aceste plăgi", a declarat Ioan Boţoc, procuror criminalist la Parchetul de la lângă Tribunalul Sibiu.

Medicul legist a stabilit că plăgile pe care le aveau copiii le-au provocat moartea.

Video stirileprotv.ro

"Am făcut constatarea la două cadavre de copii. Cel mic, de cinci ani, avea o secţiune cervicală superioră şi secţiunea completă a laringelui, precum şi a pachetului vascolo-nervos din stânga. Celălalt băiat avea o secţiune cu plagă de aproximativ nouă centimetri", a declarat mediul legist Ioan Doican.

Anchetatorii spun că trupul unuia dintre băieţi a fost descoperit la parterul bisericii, în apropiere de locul de rugăciune, iar cel de-al doilea a fost găsit la etajul clădirii.

Potrivit surselor citate, la câteva ore după ce au descoperit cadavrele copiilor, anchetatorii au stabilit că preotul s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui tren, pe o cale ferată aflată în apropierea bisericii.

Vecinii din Mediaş ai preotului unitarian Cseh Denes povestesc că nu au avut niciodată probleme cu acesta, că era un om liniştit şi cumsecade.

Ei spun că, practic, în ultimii ani el şi-a crescut singur cei doi băieţi, soţia sa fiind bolnavă de cancer.

Vecinii au relatat că soţia preotului a fost operată de curând, ea suferind de mai mulţi ani de cancer. Pentru că nu putea să se deplaseze, femeia l-ar fi rugat, sâmbătă seară, pe administratorul bisericii să verifice dacă soţul ei este la biserică, aflată foarte aproape de casa în care locuiau, respectiv în spatele Primăriei Mediaş.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Konrad Judith, a declarat, duminică, că preotul a fost internat până în 22 iunie la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş şi că a fost externat, după o săptămână de tratament, la cerere.

Preotul şi soţia sa erau din judeţul Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici