”Muşchi inteligenţi” de la Emil Boc. Cum purifică aerul la Cluj sistemele cu verdeaţă, dotate cu 5G

  • Primăria din Cluj vrea să achiziţioneze sisteme de purificare a aerului verzi
  • Acestea sunt realizate din panouri cu muşchi verzi şi senzori de praf
  • Proiectul e finanţat din bugetul local
805 afișări
Imaginea articolului ”Muşchi inteligenţi” de la Emil Boc. Cum purifică aerul la Cluj sistemele cu verdeaţă, dotate cu 5G

”Muşchi inteligenţi” de la Emil Boc. Cum purifică aerul la Cluj sistemele cu verdeaţă, dotate cu 5G

Primăria din Cluj va demara un proiect de purificare a aerului cu ajutorul unor panouri cu muşchi verzi. Sistemele de purificare sunt dotate cu ventilatoare şi senzori de praf.

Practic, ventilatoarele absorb aerul prin panou iar muşchiul reţine praful eliberând în schimb oxigen.

Bugetul local va asigura finanţarea proiectului de aproape 1 milion de lei. Sistemul inteligent City Trees este dotat şi cu conexiuni 5 G. Ofertele sunt aşteptate până pe 19 octombrie.

ceastă achiziţie poate fi considerată o măsură suplimentară de reducere a poluării aerului înconjurător din municipiul Cluj-Napoca care vine în completarea celor propuse în Planul Integrat de calitate a aerului pentru aglomerarea Cluj-Napoca, pentru indicatorii oxizi de azot şi particule în suspensie, în vederea reducerii poluării aerului sub valorile limită prevăzute de legislaţia europeană în domeniul calităţii aerului, la care se raportează şi ţara noastră”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice, conform MonitoruldeCluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici