Muzeu al comunismului, amenajat într-o clădire a fostei fabrici de ţigări din Sfântu Gheorghe

Un Muzeu al Comunismului va fi amenajat în clădirea depozitului de tutun al fostei fabrici de ţigarete din Sfântu Gheorghe. Proiectul va fi finanţat prin PNRR cu 11,3 milioane de euro.

321 afișări
Imaginea articolului Muzeu al comunismului, amenajat într-o clădire a fostei fabrici de ţigări din Sfântu Gheorghe

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Primarul din Sfântu Gheorghe Antal Árpád a semnat la Bucureşti contractul de finanţare în valoare de 11,3 milioane de euro pentru realizarea Muzeului Comunismului în clădirea depozitului de tutun al fostei fabrici de ţigarete.

Conform unui comunicat al primăriei, proiectul va fi finanţat din PNRR, iar studiul de fezabilitate a fost aprobat deja de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Muzeul va fi amenajat pe cele patru etaje ale depozitului, cu o suprafaţă totală de 3.000 de metri pătraţi, şi va prezenta sistemul comunist pe epoci.

Vizitatorii vor putea interacţiona cu diferitele evenimente ale perioadei, fiind interogaţi şi apoi trimişi în camera corespunzătoare în funcţie de răspunsurile lor. Vor fi prezentate poveşti ale deportaţilor, vor putea fi văzute apartamente cu mobilier de epocă. Vizitatorii vor putea trăi şi celebrele „pene de curent” sau să vadă robinete care picură, care făceau parte din cotidianul perioadei. Pe lângă materialele proiectate, fotografii, obiecte şi un lift interactiv, va fi amenajat şi un Escape Room. Vor exista două săli pentru copii cu sesiuni de educaţie muzeală, dar şi două spaţii de expunere pentru expoziţii temporare, un magazin de cadouri, o cofetărie de epocă şi o cafenea în aer liber pe acoperiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici