Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu expune piese la Muzeul Institutului de Geologie din Mexic

Muzeul Institutului de Geologie UNAM - Museo del Instituto de Geología de la UNAM găzduieşte în perioada ianuarie – februarie expoziţia temporară El Viaje del Bisonte y la Evolucion de Bison Priscus (Călătoria bizonului şi evoluţia speciei Bison priscus).

174 afișări
Imaginea articolului Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu expune piese la Muzeul Institutului de Geologie din Mexic

Potrivit reprezentanţilor Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu arată că expoziţia promovează patrimoniul cultural şi natural al României, prin colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal şi în special al Muzeului de Istorie Naturală.

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu a fost înfiinţat de către Societatea Ardeleană de Ştiinţele Naturii din Sibiu (Siebenbürghische Verein für Naturwissenschaften zu Hermannstadt) în 1895. Societatea Ardeleană de Ştiinţele Naturii din Sibiu, încă de la înfiinţare în 1849, a editat jurnalul ştiinţific al Societăţii Verhandlungen und mitteilungen des Siebenbürgischen vereins für naturwissen schaften zu Hermannstadt. Societatea Ardeleană din Sibiu a legat parteneriate ştiinţifice cu numeroase instituţii şi cercetători din lume, realizându-se periodic schimburi de publicaţii. La începutul anilor 1900, printre instituţiile partenere se numără, conform jurnalului societăţii, actualul Institut de Geologie UNAM din Mexic, care a organizat şi găzduieşte expoziţia temporară.

În cadrul expoziţiei temporare, curatorul, Ioana Kirculescu von Kimakowicz, strănepoata marelui naturalist sibian Mauritius Hieronymus von Kimakowicz-Winnicki (1849-1921), a expus obiecte personale şi imagini care au aparţinut lui Moritz von Kimakowicz.

Sectorul ştiinţific alexpoziţiei temporare este dedicată speciei extincte de bizon de stepă Bison priscus Bojanus, 1827.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici