Narcis Dumitru, şef de serviciu din Inspectoratul General pentru Imigrări, a fost reţinut de procurorii DIICOT

Şeful Serviciului Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, Narcis Dumitru, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de şantaj.

3551 afișări
Imaginea articolului Narcis Dumitru, şef de serviciu din Inspectoratul General pentru Imigrări, a fost reţinut de procurorii DIICOT

Şef de serviciu din Inspectoratul General pentru Imigrări, Narcis Dumitru ,a fost reţinut de procurorii DIICOT (Imagine: Alexandru Solomon/ Foto Mediafax)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că în aprilie 2014, au dispus trimiterea în judecată a multor inculpaţi, respectiv Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Malka Yosef Shmuel, Erlich Nehemia, Mila Mihai şi Zadok Beg, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată.

Totodată, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la comiterea infracţiunii de şantaj, avându-se în vedere inclusiv unele evenimente care s-au derulat în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări (fost ORI) în jurul datei de 04.04.2013.

"Inculpatul Dumitru Narcis Ion, în calitate de şef Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri anterioare cu inculpaţii Simhon Efraim Atzmon şi Kastro Charli a înlesnit acestora obţinerea, prin constrângere, de la o persoană vătămată,cetăţean israelian, a unui folos patrimonial injust, respectiv suma de 135.000 de euro dobândită de cei din urmă prin ameninţarea constantă a victimei cu formularea unor plângeri penale nereale. Pentru atingerea acestui scop, inculpatul a procedat la citarea nelegală a persoanei vătămate şi apoi a participat la punerea în practică a «scenariului» derulat în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, procedând la încătuşarea inculpatului Simhon Efraim Atzmon în afara cadrului legal şi a oricărei competenţe de a desfăşura activităţi de cercetare penală", potrivit unui comunicat de presă al DIICOT postat pe site-ul instituţiei.

Procurorii spun că Dumitru s-a implicat direct în pretinsa “negociere” derulată de către persoana vătămată cu un martor, contribuind astfel esenţial la menţinerea victimei într-o stare de "acută presiune psihică, sub imperiul căreia aceasta a fost determinată la semnarea unui contract fictiv de împrumut şi la plata, în temeiul acestuia, a sumei de 135.000 de euro, respectiv 15.000 de euro în numerar şi contravaloarea sumei de 120.000 de euro prin virament bancar".

Narcis Dumitru urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici