Video Nati Meir a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru 29 de zile

Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, marţi seară, de instanţa Tribunalului Bucureşti, acesta fiind acuzat de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate.

70 afișări

Tribunalul Bucureşti a judecat, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Nati Meir, cercetat pentru punere în circulaţie de valori falsificate şi deţinere de valori falsificate în vederea punerii în circulaţie, falsificare de valori străine şi înşelăciune.

Dezbaterile au durat aproximativ trei ore, instanţa admiţând propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a lui Nati Meir. Soluţia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Nati Meir a declarat deja că va face recurs împotriva arestării sale.

Procurorii au mai identificat o persoană, în afară de cele trei care au depus plângere, cu care Meir încheiase un contract de împrumut cu garanţie imobiliară, sens în care aceasta îi achitase, prin virament bancar, un comision de acordare a creditului. Potrivit anchetatorilor, Nati Meir nu avea intenţia de a executa obiectul contractului, ci numai de a încasa comisionul de acordare în cuantum de aproximativ 50.000 de lei.

"Probele administrate în cauză au relevat faptul că părţile vătămate au intrat în raporturi contractuale şi au consimţit la desfăşurarea acestora, fiind induse în eroare de inculpat care s-a prezentat drept un potent om de afaceri, având la dispoziţie sume însemnate de bani, cu care poate achita obligaţiile asumate, prezentând adesea, în biroul său electoral, un rucsac conţinând bancnote false", a precizat Biroul de presă al Parchetului Capitalei.

Potrivit ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Nati Meir este suspectat că, în perioada august - octombrie, a înşelat trei persoane, folosind mijloace frauduloase, prin încheierea unor contracte de împrumut prin care urma ca părţile vătămate să fie împrumutate de către acesta cu suma de 942.875 de euro şi, respectiv, cu 671.152 de euro, două persoane ipotecându-şi imobilele în favoarea sa, drept garanţie la împrumuturi.

De asemenea, celor două persoane, până la primirea împrumutului, li s-a cerut să achite 70.500 de lei şi 52.700 de lei, reprezentând "comisioane" de "acordare credit", banii fiind viraţi, din dispoziţia politicianului, în contul firmei sale.

În 9 octombrie, Nati Meir i-a înmânat uneia dintre pesoanele înşelate un plic, sigilat şi semnat de ambele părţi, în care se afla - conform declaraţiilor sale - suma de 248.000 de euro, ce reprezinta o primă parte a împrumutului contractat anterior. Persoana respectivă a fost atenţionată să nu deschidă plicul până în momentul în care şi restul sumei contractate va fi achitat, precizează Poliţia Română.

De asemenea, Meir a pus condiţia ca partea vătămată să achite un procent de unu la sută din suma totală ce o va primi de la el, respectiv 8.000 de euro, înainte de a primi şi diferenţa de bani până la suma de 942.875 de euro.

Persoana a deschis, după o perioadă de timp, plicul şi a constat că în el se afla suma de 248.000 euro compusă din 496 de bancnote din cupiura de 500 euro, cu aceeaşi serie şi care prezentau pe mijlocul bancnotei, atât faţă cât şi verso, inscripţiile "bon pour un tour specimen", dar care erau acoperite cu o bandă de hârtie de culoare albă. În acest fel înscrisurile respective un erau vizibile.

"În urma investigaţiilor ofiţeriilor de combatere a criminalităţii organizate a rezultat faptul că în baza unui contract de colaborare, suspectul (Nati Meir -n.r.) a cerut unui solist de muzică să susţină câteva concerte, promiţându-i în schimb suma de 50.000 euro", potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Apoi, solistul a primit de la politician, în 13 septembrie, un plic cu 50.000 de euro, urmând ca acesta să fie deschis marţi, iar artistul să onoreze clauzele stipulate în contract.

Înţelegerea a fost făcută şi în formă scrisă, semnată de ambele părţi, incluzându-se şi o clauză conform căreia în cazul în care impresarul solistului (Adi Minune - n.r.) deschidea plicul înainte de data prevăzută, acesta va avea de plătit suma de 50.000 de euro.

Cântăreţul nu a fost de acord cu clauza respectivă şi i-a impus lui Nati Meir să deschidă plicul, constatând că în acesta se află bancnote din cupiura de 500 de euro, cu aceeaşi serie şi notate "bon pour un tour specimen", având bandă albă pe mijloc pentru a nu se putea observa inscripţia cu ochiul liber.

După o perioadă de timp, artistul a fost contactat telefonic şi i s-a cerut să vină să încheie un nou contract de prestări servicii, pentru suma de 50.000 de euro, iar Meir a completat o filă CEC cu suma respectivă.

Luni, poliţiştii au ridicat, de la sediul societăţii administrate de Nati Meir, 1.029 bancnote din cupiura de 500 de euro, cu aceeaşi serie şi caracteristicile menţionate.

Poliţiştii au stabilit că prejudiciul se ridică la o valoare de peste 200.000 de lei. În total, au fost ridicate 1.525 de bancnote din cupiura de 500 de euro, reprezentând suma de 762.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici