Nati Meir a fost reţinut

Nati Meir a fost reţinut, luni seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, pentru înşelarea unor persoane în timpul precampaniei pentru alegeri, după ce a fost prins în flagrant delict, în sediul său de campanie, când oferea bancnote de 500 de euro inscripţionate "specimen".

38 afișări
Imaginea articolului Nati Meir a fost reţinut

Nati Meir a fost reţinut (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În acest caz ar fi implicat şi impresarul lui Adrian Simionescu, cunoscut drept Adi Copilul Minune, care ar fi trebuit să primească 120.000 de euro de la Nati Meir, susţin surse judiciare.

Potrivit procedurii, competenţa pentru reţinere în cazuri de înşelăciune revine Poliţiei, care a solicitat, luni seară, număr unic de înregistrare a dosarului lui Nati Meir, care va fi dus marţi cu propunere de arestare, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, potrivit unor surse judiciare.

Nati Meir a fost condus, luni, la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Capitală pentru a fi audiat în legătură cu o sesizare potrivit căreia acesta ar fi înşelat mai multe persoane în timpul precampaniei sale pentru alegerile prezidenţiale.

În urma unei percheziţii în biroul lui Meir, ofiţerii au ridicat, pentru cercetări, mai multe bancnote ce ar fi aparţinut persoanei înşelate, urmând ca, în urma unei expertize, să se stabilească provenienţa banilor şi dacă erau falşi.

Recent, Brigada de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a declanşat o serie de verificări cu privire la reclamaţiile unor cetăţeni care susţineau că Nati Meir le promitea că-i ajută să obţină credite bancare, iar până la soluţionarea cererii lor, politicianul le dădea bancnote euro pe care ulterior observau că era notat cuvântul "specimen", susţin sursele citate.

Săptămâna trecută, Nati Meir, candidat independent la Preşedinţie, anunţa că se retrage din cursa prezidenţială în semn de protest faţă de ce se întâmplă în politica românească şi că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Bogdan Olteanu, în circumscripţia din sectorul 1 din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici