Nati Meir, reclamat la Poliţie de alte 25 de persoane pentru înşelăciune

Fostul deputat Nati Meir - arestat preventiv din 2 august pentru că a indus în eroare mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel - a fost reclamat la Poliţie, pentru fapte similare, de alte 25 de persoane, informează, marţi, Poliţia Capitalei.

463 afișări
Imaginea articolului Nati Meir, reclamat la Poliţie de alte 25 de persoane pentru înşelăciune

Nati Meir (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - sector 1, extinzând cercetările asupra lui M.N. (57 de ani), arestat în altă cauză, au stabilit faptul că în perioada mai - iulie 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare un număr de alte 25 persoane promiţându-le că prin intermediul societăţii sale, le va obţine vize şi contracte de muncă în Israel", precizează sursa citată.

Meir pretindea suma de 800 lei drept taxă de înscriere şi alte sume ce variau între 250 şi 3.700 de euro de la fiecare persoană pentru a le facilita obţinerea vizei de lucru şi angajarea acestora la societăţi din Israel, în realitate, neexistând nicio bază contractuală care să permită realizarea acestui fapt.

În 1 august, ofiţeri din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor - sector 1, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, au desfăşurat activităţi în urma cărora s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Nati Meir, pentru înşelaciune, constând în aceea că în perioada aprilie - mai 2012 a indus în eroare mai multe persoane, susţinând că reprezintă o societate comercială prin intermediul căreia urma să le obţină viză de muncă şi să îi angajeaze în Israel şi cerând fiecăreia dintre persoane bani pentru taxa de înscriere şi biletele de avion.

În realitate, societatea comercială nu are în obiectul de activitate recrutarea forţei de muncă şi nu are încheiate contracte cu societăţi comerciale din Israel în baza cărora să trimită forţă de muncă în această tară.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor - sector 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu Nati Meir în stare de arest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici