NATO organizează la Cincu un exerciţiu de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

NATO va organiza joi, în poligonul Cincu din judeţul Braşov, un exerciţiu de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară. Vor participa zeci de militari din Franţa. Polonia şi România.

410 afișări
Imaginea articolului NATO organizează la Cincu un exerciţiu de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

NATO organizează la Cincu un exerciţiu de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

Exerciţiul multinaţional de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară „Resolute Eagle” se va desfăşura joi, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, judeţul Braşov, a anunţat MApN.

Exerciţiul, al cărui obiectiv este de a „creşte interoperabilitatea între trupele NATO şi de a împărătăşi experienţa în domeniul CBRN, este condus de plutonul francez de CBRN din cadrul Grupului de Luptă NATO dislocat în România”.

La exerciţiu vor participa aproximativ 70 de militari români, francezi şi polonezi cu 14 vehicule tactice.

Plutonul francez CBRN va fi dislocat în premieră la Cincu, în cadrul Grupului de luptă multinaţional şi va asigura decontaminarea personalului şi a tehnicii de luptă, a precizat MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cincu,
exerciţiu,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici