Navă încărcată cu produse din metal, eşuată pe Dunăre, în apropiere de Calafat

O navă încărcată cu produse din metal, sub pavilion sârbesc, a eşuat, luni, pe Dunăre, în apropiere de Calafat. Surse locale au declarat, pentru MEDIAFAX, că vasul a rămas împotmolit într-un banc de nisip din cauza nivelului scăzut al apei.

3696 afișări
Imaginea articolului Navă încărcată cu produse din metal, eşuată pe Dunăre, în apropiere de Calafat

Navă încărcată cu produse din metal, eşuată pe Dunăre, în apropiere de Calafat

Sursele citate susţin că incidentul s-a produs luni la kilometrul fluvial 780, unde un şlep-motor, sub pavilion sârbesc, încărcat cu produse din metal, a rămas împotmolit într-un banc de nisip din cauza nivelului scăzut al apei Dunării.

Până acum, echipajul nu a solicitat ajutor autorităţilor române.

Potrivit datelor furnizate de Apele Române, cotele Dunării înregistrau, luni dimineaţa, o scădere cu 10 centimetri sub nivelul zero, la Calafat, şi un debit de 2610 mc/s.

„În urmatorul interval de 24 de ore, debitul Dunării la intrarea în ţară (sectiunea Baziaş), conform prognozei INHGA-CNPH,va fi staţionar la valoarea de 2700 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii ianuarie (4950 mc/s). Pentru intervalul 29.01.2020-02.02.2020, conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, debitul Dunării la intrarea în ţară (sectiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 2600 mc/s, la sfârşitul intervalului, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor ianuarie (4950 mc/s) şi februarie (5300 mc/s)”, informează Administraţia Naţională „Apele Române”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici