Nava infectată cu coronavirus, obligată să rămână pe mare. Pericol major de îmbolnăvire pentru 2.500 de pasageri

  • Nava aparţine liniei de crozieră Holland America Line
  • Chile şi Florida i-au interzis să acosteze, deoarece la bordul acesteia au fost depistate cazuri de infectare
1786 afișări
Imaginea articolului Nava infectată cu coronavirus, obligată să rămână pe mare. Pericol major de îmbolnăvire pentru 2.500 de pasageri

Nava infectată cu coronavirus, obligată să rămână pe mare. Pericol major de îmbolnăvire pentru 2.500 de pasageri

Zaandam, unul dintre vasele ce aparţine companiei de nave de croazieră Holland America Line, şi la bordul căruia se află persoane infectate cu coronavirus, este în imposibilitatea de a acosta, deoarece autorităţile portuare îi interzic acest lucru, scrie Bloomberg.


Membrii echipajului au trimis mesaje către familie comunicând că nu sunt testaţi şi că nu există condiţii pentru a fi plasaţi în carantină dacă se îmbolnăvesc.

Familiile acestora susţin că persoanele care fac febră sau prezintă alte simptome de coronavirus nu sunt izolate pentru 14 zile, aşa cum recomandă experţii.

Rudele au cerut să nu li se dezvăluie identitatea, deoarece Holland America interzice membrilor echipajului să comunice cu presa.


Navei, ce are la bord 2.500 de persoane, i s-a interzis să acosteze în Florida, după ce primise aceeaşi interdicţie din partea Chile şi a altor ţări.
 

Pe data de 27 martie, compania a anunţat că unii dintre pasagerii de pe Zaandam au fost confirmaţi cu COVID-19, iar patru dintre aceştia, ce aveau vârste mai înaintate, au murit.

Pasagerii care se presupune că erau sănătoşi au fost transferaţi în weekend pe o altă navă. Membrii echipajului confirmaţi pozitiv riscă să răspândească boala printre ceilalţi pasageri. De altfel, potrivit unor surse avizate, acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în cazul a două alte nave deţinute de Carnival Corp., unde au fost depistate persoane cu coronavirus.
 

Oficialii Holland America, subsidiară a Carnival, au declarat că toate cazurile de persoane cu probleme respiratorii sunt gestionate ca şi cum ar fi infectate şi sunt izolate, în timp ce aceia care s-au aflat în apropierea lor sunt carantinaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici