Nava Şcoală "Mircea" participă, în luna mai, la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră

Nava Şcoală "Mircea" participă, în perioada 30 aprilie - 27 mai, la Black Sea Tall Ships Regatta 2014, la care vor lua startul veliere din Bulgaria, Malta, Marea Britanie, Pakistan, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina, vasul plecând, marţi, din Portul Militar Constanţa.

177 afișări
Imaginea articolului Nava Şcoală "Mircea" participă, în luna mai, la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră

Nava Şcoală "Mircea" participă, în luna mai, la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră (Imagine: Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

La SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 (Regata Marilor Veliere din Marea Neagră) vor participa 18 veliere din Bulgaria, Malta, Marea Britanie, Pakistan, România, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina.

Din România vor participa nava şcoală "Mircea", care sărbătoreşte, anul acesta, 75 de ani de când se află în serviciul Marinei Române, şi velierul "Adornate". Nava "Mircea" va avea la bord un echipaj format din 134 de ofiţeri, maiştri militari şi cadeţi români, alături de opt cadeţi străini. "Adornate" a pleacat la SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 cu un echipaj de 12 persoane.

Startul competiţiei va fi dat pe 3 mai, în portul bulgăresc Varna. Pe 9 mai, navele vor ajunge în Portul rusesc Novorossyisk, iar în perioada 12 - 14 mai va avea loc croaziera de repoziţionare a velierelor, de la Novorossiysk la Soci. Pe 18 mai va începe, cu plecare din Portul Soci, cursa finală a celor 18 veliere, sosirea urmând să aibă loc la Constanţa, pe 24 mai. Festivităţile prilejuite de încheierea regattei vor avea loc în perioada 24 - 27 mai, la Constanţa.

Potrivit organizatorilor - Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa, în cele patru patru zile petrecute la Constanţa vor avea loc concerte, o paradă a echipajelor şi una a navelor pe mare, organizată la plecare, ceremonii şi decernări de premii, focuri de artificii, ceremonia de închidere a întrecerii, iar pe toată perioada staţionării în Portul Constanţa, velierele vor putea fi vizitate de public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici