Neamţ: Cele 51 de persoane din Poiana Teiului evacuate se pot întoarce la casele lor

Cele 51 de persoane din comuna nemţeană Poiana Teiului care au mai rămas şi sâmbătă evacuate pentru că exista riscul ca locuinţele lor să fie inundate de râul Bistriţa ca urmare a topirii zăporului format pe cursul de apă se pot întoarce la casele lor, pericolul de inundaţii fiind eliminat.

100 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Cele 51 de persoane din Poiana Teiului evacuate se pot întoarce la casele lor

Neamţ: Cele 51 de persoane din Poiana Teiului evacuate se pot întoarce la casele lor (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, căpitanul Iulian Jugan, a declarat, sâmbătă după-amiază, că cele 51 de persoane din comuna Poiana Teiului care erau evacuate pot reveni la locuinţele lor pentru că pericolul de inundaţii a trecut.

"Problemele au dispărut", a spus Jugan, adăugând că zăporul care dimineaţa era discontinuu pe o lungime cumulată de 3,5 kilometri a fost dispersat, iar acum apa poate curge fără să mai pună în pericol locuinţele.

El a subliniat că la distrugerea zăporului o contribuţie mare au avut-o echipele de pirotehnicieni care au detonat gheţurile şi au realizat un şenal de scurgere a apei care apoi s-a lărgit.

Totodată, sloiul de gheaţă desprins sâmbătă dimineaţă din zona localităţii sucevene Argestru şi care se îndrepta spre localităţile nemţene şi-a redus din dimensiuni şi se dispersează.

În cursul zilei de joi, după ce s-a format o viitură pe râul Bistriţa în urma desprinderii gheţurilor din zona localităţii sucevene Crucea, autorităţile nemţene au decis evacuarea a 106 persoane din comuna Borca, a altor 240 de persoane din comuna Farcaşa şi a 104 persoane din comuna Poiana Teiului ale căror locuinţe riscau să fie inundate.

Marea majoritate a persoanelor evacuate s-au întors joi şi vineri la locuinţele lor, iar sâmbătă dimineaţă mai erau evacuate 51 de persoane din comuna Poiana Teiului, care acum pot reveni la casele lor.

Autorităţile din Neamţ continuă monitorizarea permanentă a fenomenului de dezgheţ a zăporului pentru a adopta urgent măsuri de limitare a eventualelor pagube.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici