Negocierile cu protestatarii din cadrul rafinăriei Petromidia s-au încheiat cu un acord

KMG International, Rompetrol Rafinare şi reprezentanţii sindicatelor din cadrul rafinăriei Petromidia au ajuns la un acord, joi, după mai multe runde de negocieri, salariaţii renunţând la protestul spontan după ce au obţinut o creştere salarială de 10 la sută.

440 afișări
Imaginea articolului Negocierile cu protestatarii din cadrul rafinăriei Petromidia s-au încheiat cu un acord

Negocierile cu protestatarii din cadrul rafinăriei Petromidia s-au încheiat cu un acord

Potrivit liderului sindical Petre Tancău, salariaţii au oprit protestul în jurul orei 17.00, după mai bine de zece ore, după ce angajaţilor li s-a promis că salariile vor fi majorate cu 10 la sută, începând din 1 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, la negocieri s-a decis şi prelungirea contractului colectiv de muncă până la 31 decembrie 2017.

KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăria Petromidia, a anunţat, joi seară, că s-a ajuns la un acord cu sindicatele cu privire la etapele viitoare necesare pentru a susţine operaţiunile rafinăriei şi pentru a asigura operaţiunile companiei şi grupului în viitor, "cu beneficii pentru ambele părţi”, pentru dezvoltarea afacerii şi pentru oamenii săi.

"Rezultatele pozitive ale discuţiilor au fost obţinute într-o perioadă dificilă pentru Grup şi pentru Rompetrol Rafinare, în contextul deciziilor luate de autorităţile române privind sechestrul asupra activelor, dar KMG International continuă să acţioneze ca o entitate responsabilă faţă de angajaţii săi, un investitor de încredere în economia românească şi pentru comunităţile din România”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii acesteia spun că toate procesele de lucru sunt efectuate în condiţii normale şi operaţiunile de rafinare nu au fost afectate în timpul perioadei dialogului cu privire la viitorul statut al contractului colectiv de muncă.

Aproximativ 300 de angajaţi ai rafinăriei Petromidia au ieşit, joi dimineaţă, în faţa instituţiei, într-un protest spontan, oamenii cerând majorările salariale promise de conducerea Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăria Petromidia. Liderul sindical Petre Tancău spunea că salariaţii au negociat de aproximativ un an creşterea salariilor, dar conducerea companiei le-a oferit mai puţin de un sfert din cât au cerut oamenii.

Potrivit reprezentanţilor KMG International, venitul total al angajaţilor a crescut cu 78 la sută în ultimii trei ani (2016 comparativ cu 2013).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici