Nepoata asistentei care a pierit în accidentul aviatic cu elicopterul SMURD e azi şefa rezidenţilor

Nepoata asistentei care a pierit în accidentul aviatic cu elicopterul SMURD e azi şefa rezidenţilor la medicină de urgenţă, a declarat, duminică, la comemorarea a 16 ani de la catastrofă, dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi.

3229 afișări
Imaginea articolului Nepoata asistentei care a pierit în accidentul aviatic cu elicopterul SMURD e azi şefa rezidenţilor

Nepoata asistentei care a pierit în accidentul aviatic cu elicopterul SMURD e azi şefa rezidenţilor

„Ziua de 9 ianuarie 2006 va rămâne o zi dureroasă în istoria UPU - SMURD Iaşi! Ne amintim de colegii noştri medic, asistent medical şi piloţi, aprindem lumânări şi ne rugăm pentru ei. Noi - generaţii de atunci şi de acum, continuăm să zburăm, să facem misiuni medicale aeriene şi să mergem mai departe făcându-ne datoria şi continuându-le visul de a zbura pentru pacienţii critici”, a spus, duminică, dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU - SMURD.

Duminică s-au împlinit 16 ani de la tragedia care a îndoliat medicina de urgenţă din România: elicopterul SMURD de tip EC 135, cu număr de înmatriculare 302, s-a prăbuşit în aproprierea Aeroportului Iaşi, la aproximativ 10 minute de la decolare. Patru persoane, membrii echipajului, au murit. Accidentul s-a produs în jurul orei 9.15, iar în elicopter se aflau pilotul Valentin Stănescu, copilotul Augustin Toma, medicul Liliana Puiu şi asistentul medical Mioara Haută.

La 16 ani de la tragedie, dr. Diana Cimpoeşu a dezvăuit că dragostea pentru medicina de urgenţă a rămas în familiile care şi-au pierdut oameni dragi în acea tragedie. Nepoata asistentei Mioara Haută, Alexandra Haută, este, astăzi, medic rezident în medicină de urgenţă.

„În orice specialitate există un medic rezident şef. La medicină de urgenţă şeful rezidenţilor este de 2 ani nepoata domnişoarei asistente medicale care s-a pierdut odată cu căderea elicopterului SMURD Iaşi în 2006. Tradiţia şi dragostea pentru medicina de urgenţă a rămas în familie, chiar dacă atunci medicul de astăzi era doar un copil”, spune medicul şef UPU - SMURD Iaşi.

În accidentul din 2006 şi-au pierdut viaţa dr. Liliana Puiu, de 36 de ani, asistenta Mioara Haută, de 30 de ani, pilotul Valentin Stănescu, de 37 de ani, şi copilotul Augustin Toma, în vârstă de 34 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici