Nepotul profesoarei din Braşov, găsită moartă pe Transfăgărăşan, arestat preventiv

Nepotul profesoarei de sport din Braşov, acuzat că a omorât-o pe femeie şi apoi a dus cadavrul pe DN 7 – Transfăgărăşan, unde l-a abandonat, a fost arestat preventiv, joi seara.

2623 afișări
Imaginea articolului Nepotul profesoarei din Braşov, găsită moartă pe Transfăgărăşan, arestat preventiv

Nepotul profesoarei din Braşov, găsită moartă pe Transfăgărăşan, arestat preventiv

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, pe numele bărbatului de 33 de ani, care este nepotul profesoarei din Braşov, găsite decedate în 9 mai, pe Transfăgărăşan, a fost emis, joi seara, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile începând cu data de 19 mai pentru omor.

„Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Sibiu. Acesta are drept de contestaţie în 48 de ore”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cornelia Prundariu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu.

Potrivit sursei citate, bărbatul care este acuzat de uciderea mătuşii sale, profesoară de sport la un liceu din Braşov, a făcut deja contestaţie la măsura arestului preventiv.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în bagajul nepotului femeii ucise s-a găsit o pereche de pantofi sport ale căror amprente la sol sunt identice urmele găsite pe pantalonii victimei.

Veştemean a mai spus că în timpul audierilor, bărbatul nu şi-a recunoscut fapta, spunând că în momentul omorului el era în drum spre Italia.

„A fost audiat, nu şi-a recunoscut fapta, a motivat că a fost nevoit să plece în Italia pe data de 7 mai, cu probleme de serviciu. Sunt, însă, indicii temeinice privind săvârşirea faptei de către acesta. Avem imagini cu autoturismul în mişcare, nu-l avem în zona Cârţişoara, dar s-a procedat la localizarea apelurilor telefonice, iar acestea au fost efectuate din zona Cârţişoara, aproape de locul în care a fost găsit cadavrul victimei”, a declarat Ioan Veştemean, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit prim-procurorului ajunct al Parchetului, nepotul femeii ar fi transportat cadavrul femeii cu maşina pe Transfăgărăşan, apoi, cu acelaşi autoturism a plecat în Italia, iar ulterior nu s-a mai întors cu acea maşină în ţară, ci cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Otopeni în timpul nopţii de miercuri spre joi.

“El trebuia să se întoarcă de acum o săptămână, tot cu maşina, dar avem suspiciuni că a evitat să se întoarcă cu autoturismul tocmai pentru că existau informaţii că este vizat de anchetă” a mai declarat prim-procurorul adjunct.

Cadavrul profesoarei de sport a fost găsit în data de 9 mai, „aşezat pe sol, mascat de vegetaţia existentă”.

Potrivit procurorilor, din fişa de constatări preliminare a Serviciului Judeţean de Medicină Legală s-a concluzionat că moartea profesoarei din Braşov a fost violentă şi a fost cauzată de asfixia mecanice prin strangulare, fiind evidenţiate leziuni traumatice la nivelul feţei şi membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mâna şi care au avut un rol determinant în producerea decesului.

Totodată, mai spun procurorii, există la dosar şi declaraţiile martorilor audiaţi, din care reiese faptul că între victima B.V. şi nepotul său B.M.E. exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând ameninţări repetate cu suprimarea vieţii victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici