NEREGULI la staţiile de METROU: a doua cale de evacuare ABSENTĂ, spaţii comerciale şi vitrine care blochează evacuarea în caz de incendiu. Concluziile ISU

În perioada 3-7 aprilie, ISU Bucureşti-Ilfov a făcut mai multe controale în staţiile de metrou, pompierii constatând serie de neconformităţi la nivelul staţiilor, în pasaje şi pe peroane, fiind date amenzi de 12.500 lei.

Share pe Facebook 668 afişări

Imaginea articolului NEREGULI la staţiile de METROU: a doua cale de evacuare ABSENTĂ, spaţii comerciale şi vitrine care blochează evacuarea în caz de incendiu. Concluziile ISU

NEREGULI la staţiile de METROU, sesizate în urma unor controale ISU. Au fost aplicate amenzi usturătoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pe timpul controalelor s-a urmărit modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a evacuării în situaţii de urgenţă, funcţionarea instalaţiei de detecţie-semnalizare-alarmare în caz de incendiu.

"Deficienţele sancţionate cu amendă vizează staţiile de metrou care nu au asigurată/finalizată cea de-a doua cale de evacuare şi astfel nu se asigură accesul persoanelor la cel puţin două căi de evacuare, care să ducă în direcţii opuse. Totodată, în staţiile de metrou există în continuare o serie de spaţii comerciale, vitrine, etc care prin modul de amplasare reduc lăţimea liberă de circulaţie a căilor de evacuare (staţiile Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Iancului, Gara de Nord 1, Piaţa Sudului, Tineretului)", anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

În ceea ce priveşte mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, acestea nu sunt în stare de funcţionare permanentă în unele staţii, în sensul că instalaţia de detecţie, semnalizare şi alarmare nu funcţionează la parametrii nominali, spun pompierii.

"Pe durata controlului, reprezentanţii companiei au fost în măsură să remedieze situaţiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizaţii a instalaţiei electrice (din staţiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcţionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare", precizează ISU.

De la controlul din noiembrie, Metrorex a luat măsuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea călătorilor, fiind eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnichete, fiind totodată în curs de înlocuire acest sistem de trecere a persoanelor. De asemenea, uşile de pe traseele de evacuare sunt în prezent menţinute libere, neîncuiate şi deschise.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
METROU ,
ISU ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.