NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă

  • Măsura va fi condiţionată de distanţarea şezlongurilor.
  • Sezonul estival va fi deschis în două etape.
  • Reprezentanţii industriei Horeca susţin campania de vaccinare, potrivit premierului.
8861 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă

NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă

Începând cu 1 iunie se elimină obligativitatea purtatului măştilor de protecţie pe plajele de pe litoral. Măsura va fi condiţionată de distanţarea şezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape, transmite premierul Florin Cîţu.

„Să putem să fim pe litoral, pe plajă, fără mască, să putem să fim la restaurant la capacitate maximă în anumite condiţii, la hotel la fel. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei (Horeca - n.r.) am primit mai multe propuneri şi soluţii foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri - n.r.) pe agenda comitetului interministerial. Promisiunea mea e că vom avea aceste soluţii la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, spune Florin Cîţu.

Premierul spune că reprezentanţii industriei Horeca susţin campania de vaccinare.

„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. Însă aici este un cosens, am venit cu o condiţie - o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria e de acord”, conchide premierul.

Premierul Florin Cîţu a făcut, ieri, primele declaraţii cu privire la renunţarea la purtarea măştii de protecţie în aer liber. O decizie de renunţare la masca de protecţie în spaţii deschise ar putea fi luată pentru 1 august 2021. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, spune însă că „depinde unde se renunţă” la mască.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
sezon estival,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici