Nici peste ocean şcoala online nu merge ca pe roate. Însă părinţii au un cuvânt de spus

  • În Canada, şcolile rămân deschise chiar şi în lockdown, iar deciziile se iau împreună cu părinţii
  • În schimb, New York a închis şcolile, dar primăria vine în ajutorul elevilor care nu au device-uri pentru orele online
  • Americanii stau la coadă pentru a se testa gratuit, pe străzile din New York
266 afișări
Imaginea articolului Nici peste ocean şcoala online nu merge ca pe roate. Însă părinţii au un cuvânt de spus

Nici peste ocean şcoala online nu merge ca pe roate. Însă părinţii au un cuvânt de spus

Cu Toronto în carantină, Oana se aşteaptă ca şi orăşelul Newmarket, în care trăieşte de ani zile, să se închidă. De un lucru este, în schimb, liniştită. Şcolile vor rămâne deschise şi asta pentru că părinţii au un cuvânt de spus.

Oana Mitsuk, părinte: La începutul anului şcolar, ni s-a spus online sau fizic, dar acum se poate chiar spontan să alegi, nu te simţi bine şi poţi aproape să intri imediat online. Dar încă o data se doreşte să se continue şcoala cât se poate fizic, pentru că părinţii care au opţiunea să lucreze de acasă, se confruntă cu multe situaţii neprevăzute.

La 800 de km depărtare, peste graniţă, în New York, şcolile sunt închise.

Cristina Stroia, româncă stabilită la New York: Închiderea şcolilor afectează nu numai copiii, dar bineînţeles, afactează şi viaţa părinţilor lor, care nu mai pot merge la serviciu, că trebuie să stea cu copiii acasă. Dacă ai 2-3 copii, la nivele diferite de şcoală, poţi să îţi imaginezi ce se întâmplă în acele case.

Iar metropola americană are şi ea problemele ei în ceea ce priveşte orele online: copii fără device-uri, conexiune slabă la internet.

Cristina Stroia, româncă stabilită la New York: În cartierele care sunt cu populaţie cu un nivel mai jos material, este mai greu să aibă aceste dispozitive, inclusiv acces la internet. Primăria are multe resurse, unde părinţii pot merge să ceară un iPad, pot merge să ceară acces la internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici