Nicolăescu, despre reacţia CNAS: Relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că indiferent cine se află la conducerea CNAS, instituţia trebuie să funcţioneze normal, întrucât ea deserveşte interesele pacienţilor, iar relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări.

211 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu, despre reacţia CNAS: Relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Consider că relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări şi că, în orice condiţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) trebuie să funcţioneze normal, întrucât ea deserveşte interesele pacienţilor. Indiferent cine se află la conducerea Casei Naţionale, persoană politică, instituţia trebuie să-şi exercite atribuţiile conferite prin lege", a spus ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a adăugat că, probabil, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să explice raţiunile care fundamentează decizia de numire a lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate consideră numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

Lucian Duţă consideră că reacţia conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administraţie arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului naţional de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din şapte în CA.

"Este vorba de un singur post din şapte. Este un vot din şapte, aproape fără nicio putere. De ce le este frică de un vot?", a declarat pentru MEDIAFAX Lucian Duţă.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici