Nicolescu este conştient. Medicii vor verifica dacă are şi alte probleme cu risc

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va supus unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu.

58 afișări
Imaginea articolului Nicolescu este conştient. Medicii vor verifica dacă are şi alte probleme cu risc

Nicolescu este conştient. Medicii vor verifica dacă are şi alte probleme cu risc (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Pacientul a fost stabilizat peste noapte, este conştient dar nu vorbeşte bine, a spus, vineri dimineaţă, Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Nicolescu va fi supus, vineri, unor investigaţii suplimentare, printre care un computer tomograf şi o ecografie, pentru a vedea care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare.

În cazul în care rezultatele sunt bune şi nu este niciun risc vital, el ar putea fi operat pe cord deschis la începutul săptămânii viitoare. Dacă rezultatele vor arăta alte probleme urgente, care i-ar pune pacientului viaţa în pericol, acesta va fi operat mai devreme, a spus Şerban Brădişteanu.

Medicul spunea joi noapte că primele intervenţii în cazul lui lui Constantin Nicolescu vor avea în vedere stabilizarea acestuia.

Brădişteanu a precizat că în cazul lui Nicolescu este vorba de o boală de metabolism, dar este foarte probabil ca şi stresul să fi declanşat puseul acut.

Întrebat dacă Nicolescu va putea fi tratat în sistemul penitenciar, Brădişteau a răspuns că acest lucru va fi posibil după ce preşedintele CJ Argeş va fi stabilizat.

"Bolnavul se prezintă instabil hemodinaic, posibil în urma unui puseu hipertensiv sau accident cerebral minor. Urmează ca evoluţia clinică şi investigaţiile medicale să stabilească diagnosticul de atitudine. În acelaşi timp, pe fondul unei cardiopatii aterosclerotice cronice, cu stenoze vasculare de circa 95% , a prezentat un posibil spasm coronarian cu modificări ECG dinamice. Nu sunt semne de infarct miocardic acut. După coronarografie, pacientul este internat în serviciul ATI cu tratament medical complex", se arăta într-un comunicat de presă transmis joi noapte de purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a făcut un atac de cord, joi seară, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă, a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală.

Constantin Nicolescu a fost transportat cu o ambulanţă de la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde i s-au făcut primele investigaţii, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală. Ambulanţa a ajuns la Spitalul Floreasca în jurul orei 21.30, preşedintele CJ Argeş fiind scos pe targă şi preluat de un echipaj medical.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat că Nicolescu a fost trimis cu o ambulanţă, în jurul orei 20.20, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici