Nicu Ştefănuţă: Am câştigat în faţa Bulgariei. Dobrogeana e a noastră

România a câştigat în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a „plăcintei dobrogene”, anunţă eurodeputatul Nicu Ştefănuţă: „Dobrogeana e a noastră”.

1895 afișări
Imaginea articolului Nicu Ştefănuţă: Am câştigat în faţa Bulgariei. Dobrogeana e a noastră

Nicu Ştefănuţă: Am câştigat în faţa Bulgariei. Dobrogeana e a noastră

„Dobrogeana e a noastră! Am câştigat în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a <plăcintei dobrogene>”, scrie pe Facebook Nicu Ştefănuţă.

Europarlamentarul aminteşte că România are recunoscute, până în prezent, 9 produse cu IGP, respectiv telemeaua de Sibiu, salamul de Sibiu, cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia de Dunăre afumată, magiunul de Topoloveni, caşcavalul de Săveni, salata cu icre de ştiucă de Tulcea, pită de Pecica şi novac afumat din Ţara Bârsei, dar şi un produs care deţine denumire de origine protejată (DOP) – Telemeaua de Ibăneşti.

„Mă ocup, din partea Renew Europe, de <Regulamentul privind Indicaţiile Geografice de Produse Artizanale şi Industriale> şi sprijin înregistrarea în IGP, nu doar a produselor alimentare, ci şi a celor care aparţin meşteşugului tradiţional şi artelor populare româneşti. M-am asigurat că toţi paşii ce trebuie făcuţi la nivelul UE nu sunt prea dificili pentru IMM-uri. Cu alte cuvinte, mai puţină birocraţie. România are unele dintre cele mai valoroase indicaţii geografice din UE şi ar fi păcat să nu profităm de acest lucru pentru a accesa piaţa internaţională. Produsele astea sunt simboluri ale identităţii noastre europene”, încheie Ştefănuţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici