Nicuşor Constantinescu va rămâne după gratii timp de 7 ani şi 4 luni, după contopirea pedepselor

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va avea de executat, în total, 7 ani şi 4 luni de închisoare după ce instanţa a contopit cele două pedepse definitive, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare.

1080 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu va rămâne după gratii timp de 7 ani şi 4 luni, după contopirea pedepselor

Nicuşor Constantinescu va ispăşi 7 ani şi 4 luni de închisoare, după contopirea pedepselor

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, marţi, cererea formulată de Nicuşor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracţiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente.

Astfel, după contopirea condamnărilor, instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani şi patru luni închisoare.

„Aplică petentului condamnat Constantinescu Nicuşor Daniel pedeapsa principală rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenţie”, se arată în decizia Curţii de Apel Constanţa.

Totodată, judecătorii au dispus deducerea din pedeapsa principală rezultantă, de 7 ani şi 4 luni închisoare, perioada executată până în prezent, de aproximativ trei ani de închisoare.

Decizia de marţi a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, având drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de aaînchisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici