Nicuşor Dan anunţă realizarea a cinci trasee prioritare pentru biciclete în Bucureşti

Nicuşor Dan anunţă că vor fi realizate cinci trasee prioritare de piste de biciclete, prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale oraşului.

414 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan anunţă realizarea a cinci trasee prioritare pentru biciclete în Bucureşti

„Am atribuit contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent proiectului <Realizare infrastructură pentru transport verde – piste pentru biciclete în Municipiul Bucureşti>. Prin această investiţie, vor fi realizate 5 trasee prioritare prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale oraşului”, anunţă Nicuşor Dan.

Primarul general precizează că este vorba despre Bucureşti – Ploieşti (între Aerogării şi Băneasa Shopping City) – 1,5 km (parte din “traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piaţa Victoriei – Băneasa), Piaţa Unirii – Mihai Bravu – 3km („traseu de agreement”), Colentina – între Mihai Bravu şi Doamna Ghica – 1,5 km [parte din “traseul către şcoală” Universitate – Doamna Ghica], Petricani – între Doamna Ghica şi D. Pompeiu – 3 km (parte din “traseul către birou” Doamna Ghica – Pipera) şi Piaţa Alba Iulia – Piaţa 1 Decembrie – 4 km (parte din “traseul de est”).

„Documentul va fi elaborat de SC RHEINBRUCKE SRL, iar durata de execuţie este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere. În ceea ce priveşte fondurile necesare pentru acest proiect, avem în vedere două posibile surse de finanţare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operaţional Regional 2021-2027”, încheie edilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici