Nimeni nu iese şi nimeni nu intră într-o localitate din Argeş. 12 cazuri de Covid-19, confirmate după o înmormântare

  • Nimeni nu iese şi nimeni nu intră în localitatea Godeni din Argeş, unde s-au înregistrat într-o zi 12 cazuri de Covid-19 după o înmormântare
  • Prefectul a trimis în zonă poliţişti şi jandarmi
  • Decizia a fost luată după ce acesta a fost informat că autorităţile nu sunt implicate, iar oamenii nu ţin cont de reguli
4965 afișări
Imaginea articolului Nimeni nu iese şi nimeni nu intră într-o localitate din Argeş. 12 cazuri de Covid-19, confirmate după o înmormântare

Nimeni nu iese şi nimeni nu intră într-o localitate din Argeş

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a mers, marţi, în zona de nord a judeţului, unde s-a decis suplimentarea forţelor de ordine.

Poliţiştii şi jandarmii argeşeni vor verifica respectarea ordonanţelor militare, în special în comuna Godeni şi oraşul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o creştere a cazurilor de infectaţi cu COVID-19.

Nimeni nu iese şi nimeni nu intră în Godeni, în afară de cei care respectă condiţiile din ordonanţele militare, a declarat prefectul.

Acesta a spus că a rugat autorităţile locale să se implice, să discute cu oamenii, să le recomande să stea în casă.

„În zona Câmpulung, începând de azi (marţi n.r.), am delegat o mare parte a forţelor Jandarmeriei Argeş, pentru a verifica dacă cetăţenii respectă regulile. Am avut multe semnale din partea locuitorilor Câmpulungului că, pe de o parte, autorităţile locale nu se implică aşa cum ar trebui şi, pe de altă parte, că cetăţenii sunt indisciplinaţi. Echipaje mixte, ale Poliţiei şi Jandarmeriei, vor patrula prin oraş şi nu vor permite nicio încălcare a ordonanţelor militare. Suntem în situaţie de urgenţă, nimeni nu este mai presus de lege. Persoanele care s-au întors în ţară trebuie să înţeleagă că în România, în special în judeţul Argeş, trebuie să respecte nişte reguli şi noi vom depune toate eforturile necesare să-i convingem că trebuie respectate. Vom lua toate măsurile pentru ca în Argeş să avem un număr mic de persoane infectate şi să protejăm populaţia", a transmis prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

În comuna Godeni, au fost înregistrate, într-o singură zi, 12 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19. Alte teste prelevate de la alte persoane sunt acum analizate. Focarul ar fi pornit în urma unei înmormântări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici