Ninel Potârcă, cercetat în libertate

Fostul candidat la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă, arestat preventiv, săptămâna trecută, într-un nou caz de evaziune fiscală prin tranzacţii cu fier vechi, după ce ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 4,4 milioane lei, va fi cercetat în libertate, a decis, miercuri, Curtea de Apel Craiova.

128 afișări
Imaginea articolului Ninel Potârcă, cercetat în libertate

Ninel Potârcă, cercetat în libertate (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis, miercuri, recursul făcut de Ninel Potârcă la decizia Tribunalului Gorj de arestare preventivă, pentru evaziune fiscală.

"Admite recursul. Casează încheierea. Revocă măsura arestării preventive şi rejudecând, respinge propunerea de arestare preventiva a inculpatului", se arată în decizia instanţei.

Astfel, Constantin Ninel Potârcă va fi cercetat în libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea, respectiv municipiul Târgu Jiu.

Tribunalul Gorj a emis, vineri, pe numele lui Constantin Ninel Potârcă mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, pentru evaziune fiscală, sentinţa nefiind însă definitivă.

Potârcă este suspectat că a înregistrat în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fiscale care evidenţiau operaţiuni comerciale nereale în tranzacţii cu fier vechi, prejudiciul fiind de aproximativ 4,4 milioane lei. Acuzaţiile sunt similare celor din alte dosare în care Constantin Ninel Potârcă a fost cercetat în ultimii ani, el având pe rolul instanţelor două procese în care a fost condamnat deja la închisoare cu executare, sentinţele nefiind însă definitive.

Fratele fostului candidat la Preşedinţia României, Toma Potârcă, implicat şi el în alte dosare, dar cercetat şi în actualul dosar, declara, joi, corespondentului MEDIAFAX că întreaga anchetă este "o făcătură".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici