Ninsoare în 12 judeţe ale ţării. Vezi ce drumuri sunt acoperite cu zăpadă

În judeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş şi Harghita ninge abundent, vineri, dar circulaţia se desfăşoară fără probleme, poliţiştii verificând în trafic dacă maşinile de peste 3,5 tone care merg pe drumurile din aceste zone sunt echipate cu lanţuri.

343 afișări
Imaginea articolului Ninsoare în 12 judeţe ale ţării. Vezi ce drumuri sunt acoperite cu zăpadă

Ninsoare în 12 judeţe ale ţării. Vezi ce drumuri sunt acoperite cu zăpadă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Subinspectorul Laurenţiu Dicu, de la Centrul Infotrafic, a declarat, vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că în prezent ninge în judeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş şi Harghita, însă nu sunt probleme de trafic, stratul de zăpadă depus atingând maximum trei centimetri.

Poliţiştii rutieri sunt în trafic şi verifică, pe drumurile din aceste judeţe, dar şi pe cele de legătură cu acestea dacă maşinile mai mari de 3,5 tone sunt echipate cu lanţuri, astfel încât să nu apară probleme de blocaj în trafic, a mai spus Laurenţiu Dicu.

El a precizat că, potrivit prognozei meteorologilor, temperaturile continuă să scadă în zilele următoare şi va ninge în mai multe judeţe, de aceea şoferii care pleacă la drum trebuie să îşi echipeze maşinile corespunzător şi să circule cu prudenţă.

Şoferii care merg pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească luminile de întâlnire, să păstreze o distanţă mai mare în mers, să folosească frâna de motor, să se asigure că funcţionează sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze prin locurile marcate şi numai după ce se asigură că şoferii le acordă prioritate la trecere.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău

Trafic rutier blocat jumătate de oră pe DN 71 Târgovişte - Sinaia

Traficul rutier pe DN 71 Târgovişte - Sinaia a fost blocat aproximativ o jumătate de oră, vineri dimineaţă, în zona Cotei 1000 a Vârfului Păduchiosu, din cauza zăpezii care s-a aşternut pe carosabil în strat de aproximativ patru centimetri, drumarii intervenind cu utilajele de deszăpezire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, agent Raluca Trandafir, în urma apelului primit de la un şofer care a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 reclamând că zăpada a creat dificultăţi de deplasare, la faţa locului s-au deplasat trei utilaje de deszăpezire care au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

"A fost un strat de zăpadă de aproximativ patru centimetri pe şosea, iar drumarii au intervenit cu rapiditate, astfel că traficul rutier s-a reluat după aproximativ o jumătate de oră. Au fost trei utilaje care au acţionat, nu au fost probleme deosebite, iar acum nu mai este zăpadă pe carosabil" a declarat agentul Raluca Trandafir.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe DN 71 Târgovişte - Sinaia, în zona Cotei 1000 a Vârfului Păduchiosu, a revenit la normal, iar în zonă ninsoarea a încetat.

În Harghita, circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale

Toate drumurile naţionale din judeţul Harghita sunt acoperite de zăpadă, iar pe anumite artere circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza ninsorilor, utilajele de deszăpezire acţionând pentru curăţarea carosabilului.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţ este acoperită cu zăpadă de 1-3 centimetri pe carosabil.

Potrivit sursei citate, utilajele de deszăpezire acţionează pentru curăţarea drumurilor şi împrăştie material antiderapant.

În cursul dimineţii de vineri, s-au înregistrat probleme pe DN 12 A, în zona Homorod, unde un TIR neechipat corespunzător a rămas blocat în pantă, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate până la tractarea acestuia.

O situaţie similară s-a înregistrat şi pe drumul care urcă spre staţiunea Harghita Băi.

Circulaţie îngreunată pe majoritatea drumurilor din Bistriţa -Năsăud

Circulaţia este îngreunată de ninsoare pe majoritatea drumurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde se intervine cu 26 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii

Inginerul şef al Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Grigore Vlad, a declarat, vineri, că cel mai mult a nins în Pasul Tihuţa, unde drumarii au fost obligaţi să împrăştie pe şosea 40 de tone de materiale antiderapante începând cu ora 5.00, când a început să ningă şi continuă să acţioneze cu toate utilajele din dotare.

În jurul orei 8.00, a început să ningă şi la Beclean, astfel încât şi pe DN 17, în zona acestui oraş, a fost nevoie să iasă toate utilajele, dar şi la Teaca, pe DN 15 A, unde, de asemenea, s-a acţionat cu material antiderapant.

"Nu sunt probleme de circulaţie. Eu spun că se circulă acceptabil în condiţii de iarnă", a declarat Vlad.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai consistent strat de zăpadă s-a depus la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, de doi centimetri, mercurul termometrelor indicând minus 6 grade Celsius. În restul zonelor, zăpada măsoară sub un centimetru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici