Video Ninsoare în octombrie. Zăpada de 5 cm a schimbat decorul pe Transalpina | VIDEO

Este decor de iarnă pe DN 67C - Transalpina, în judeţul Gorj, unde stratul de zăpadă depăşeşte cinci centimetri în anumite porţiuni. Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, intervin, marţi, cu utilaje dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant, pentru a menţine drumul curat.

1328 afișări

Drumarii din judeţul Gorj intervin, marţi, pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C - Transalpina, după ce a nins, stratul de zăpadă fiind de aproximativ cinci centimetri, pe marginea drumului. Aceştia au împrăştiat material antiderapant şi în staţiunea Rânca.

„A nins în staţiune, de la kilometrul 23-24, între Novaci şi Rânca, s-a aşezat strat subţire de zăpadă, am fost nevoiţi să acţionăm cu material şi spre kilometrul 23 şi Rânca, pentru că dacă scădeau temperaturile exista riscul să îngheţe, iar între Rânca şi Obârşia Lotrului acţionăm cu trei cu trei utilaje Unimog, cu lamă şi răspânditor şi cu ATV 4X4, deci patru utilaje. Se dau zilnic 3-4 tone de material antiderapant. Deja în decor, pe Transalpina, totul e alb, e zăpada depusă, începând de la kilometrul 34 zăpada creşte, măsoara peste cinci centimetri. Mă bucur că şoferii înţeleg. Încercăm să ţinem Transalpina deschisă, se mai încălzeşte, mai sunt oameni care vor să vadă muntele, mai sunt şi exploatările forestiere. Trebuie ca autoturismele să aibă cauciucuri de iarnă, iar programul a fost redus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

Circulaţia pe Transalpina va rămâne deschisă, însă numai între orele 9.00-17.00.

Taguri:
zăpadă,
transalpina,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici