NINSOARE şi VISCOL în ţară: Convoi de peste 170 de autovehicule, plecat din Hârşova însoţit de poliţie şi utilaje de deszăpezire. Pacienţi duşi la spital cu autoşenilate. O gravidă a născut un copil mort la un dispensar medical - FOTO

Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, luni, până la ora 18.00, iar o atenţionare cod portocaliu de viscol a fost emisă pentru zona costieră şi Delta Dunării, în judeţul Tulcea.

2019 afișări
Imaginea articolului NINSOARE şi VISCOL în ţară: Convoi de peste 170 de autovehicule, plecat din Hârşova însoţit de poliţie şi utilaje de deszăpezire. Pacienţi duşi la spital cu autoşenilate. O gravidă a născut un copil mort la un dispensar medical - FOTO

Peste 70 de persoane, blocate la Hârşova după ce drumurile au fost închise din cauza zăpezii (Imagine: Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că 71 de persoane şi-au petrecut noaptea în localitate deoarece din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului toate drumurile care leagă oraşul de Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa au fost închise.

“În oraş nu avem niciun fel de problemă din cauza zăpezii. Problema este a segmentelor de drum Hârşova-Constanţa, Hârşova-Tulcea, Hârşova-Ialomiţa. Pentru că drumurile sunt blocate, 71 de persoane sunt la ora actuală cazate la Primărie, cea mai mare parte în sala de şedinţe, unde le-am făcut un ceai, le-am dat o gustare, iar pe cae cei care au copii i-am dus la spital, sunt cazaţi acolo”, a afirmat primarul din Hârşova.

El a menţionat că a cerut autorităţilor ca atunci când se deschide un tronson să fie anunţat pentru a le spune oamenilor care doresc să plece.

Tudor Nădrag a mai spus că în continuare condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, vântul spulberă zăpada, iar în afara localităţii sunt zone unde vizibilitatea este sub un metru.

Autostrada A2, între Lehliu şi Feteşti, şi 18 drumuri naţionale din zece judeţe din estul şi sud-estul ţării sunt în continuare închise, luni, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, luni, până la ora 18.00, iar o atenţionare cod portocaliu de viscol a fost emisă pentru zona costieră şi Delta Dunării, în judeţul Tulcea.

Constanţa: Gravida transportată cu o şenilată în Bulgaria a născut un copil sănătos

Tânăra de 21 de ani, gravidă în luna a noua, care a fost transportată, duminică noapte, cu o şenilată de la locuinţa sa din localitatea constănţeană Almalău la cea mai apropiată unitate medicală, care se află în Bulgaria, a născut, la termen, un copil sănătos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrucât drumurile erau acoperite cu zăpadă, tânăra a fost transportată cu şenilata până la unitatea sanitară din localitatea bulgărească Silistra, pe parcursul drumului fiind asistată de doi paramedici SMURD şi o asistentă medicală.

Ea a născut, după miezul nopţii, la spitalul din Silistra un băieţel de 3 kilograme. Atât mama, cât şi micuţul sunt sănătoşi.

O tânără din satul Almalău, comuna Ostrov, a solicitat, duminică seară, în jurul orei 20.00, o ambulanţă care să o transporte la spital pentru că urma să nască. Întrucât în zona respectivă nu se putea ajunge cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă din cauza drumurilor înzăpezite, a fost solicitată o şenilată de la Secţia Băneasa a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Şenilata a plecat şi cu doi paramedici de la ISU Constanţa, pentru a asigura măsurile de prim ajutor calificat pe timpul deplasării cu femeia gravidă de la Almalău către cea mai apropiată unitate sanitară, care se află la Silistra, în Bulgaria.

Vrancea: Pompierii au preluat cu o şenilată o gravidă în luna a noua care trebuia să ajungă la spital

Pompierii din Vrancea au intervenit, luni, cu o şenilată în satul Ciuşlea, comuna Garoafa, de unde au preluat o femeie gravidă în luna a noua, care a început să se simtă rău şi trebuia să ajungă urgent la maternitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, pompierii au fost solicitaţi, în jurul orei 7.40, pentru a prelua o femeie gravidă în luna a noua, care a început să se simtă rău. Femeia are 28 de ani, este la a patra naştere şi trebuie să ajungă de urgenţă la maternitate.

Pompierii au reuşit să ajungă în satul Ciuşlea cu şenilata, au preluat-o pe gravidă şi o transportă către ambulanţa care se află într-un punct din care nu a mai putut înainta din cauza nămeţilor.

Tot luni, pompierii din Vrancea au pornit cu şenilata pentru preluarea unui băiat de 11 de ani cu dureri abdominale, din Bordeasca Nouă, comuna Tătăranu, zona fiind greu accesibilă din cauza nămeţilor.

Tot în Vrancea, echipajele de salvatori au preluat, în noaptea de duminică spre luni, un copil de trei ani din Tătăranu, care se simţea rău, fiind vorba despre o fetiţă care avea febră mare. Şi aici intervenţia a fost dificilă, însă, după aproximativ o oră, pompierii au reuşit să ajungă la ea şi să o transporte la spitalul din Focşani.

În judeţul Vrancea, trei drumuri naţionale mai sunt blocate: DN 23A (Gologanu-Ciorăşti), DN 23B (Maicăneşti-Ciorăşti) şi DN 2N (Bogza-Dumbrăveni). Alte 13 sectoare de drumuri judeţene sunt blocate, în timp ce două sate din două comune nu sunt alimentate cu energie electrică.

Unsprezece tineri de la o şcoală de subofiţeri ISU din judeţul Prahova sunt cazaţi la internatul Liceului 5 din Focşani. Ei sunt din nordul Moldovei şi se deplasau către şcoală în trei autoturisme, dar nu au mai putut ieşi din judeţul Vrancea din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe E 85.

"Le-am oferit cazare la internatul Liceului 5, un ceai cald. Vor pleca atunci când vremea le va permite. Dacă vor fi menţinute restricţiile de circulaţie le vom asigura în continuare cazare, o masă caldă", a declarat viceprimarul Marius Iorga.

În municipiul Focşani este asigurată cazarea persoanelor care rămân blocate aici din cauza condiţiilor meteo, la internatele liceelor 2 şi 5.

Vaslui: Bebeluş de cinci luni cu pneumonie, dus cu elicopterul SMURD la Iaşi, drumul fiind înzăpezit

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut de medicul de la dispensarul comunal din Berezeni, acolo unde bebeluşul fusese dus în stare gravă de către mama sa, cu febră mare şi tuse puternică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrucât maşina de ambulanţă nu putea să ajungă din cauza înzăpezirii DN 24A Huşi-Murgeni, conducerea SAJ a solicitat intervenţia elicopterului SMURD de la Iaşi.

După ce a primit acceptul, autorităţile din Berezeni au mobilizat zeci de localnici care au creat o pistă ad-hoc pe un câmp din apropierea satului. Pentru ca aceasta să fie observată de către pilotul elicopterului, localnicii au fluturat steaguri luate din Primărie.

"Aceasta a fost cea mai bună soluţie pe care am găsit-o întrucât pneumonia, la o vârstă atât de mică, poate evolua foarte rapid. Dacă ar fi fost să mergem cu ambulanţa şi cu o freză în faţă, am fi ajuns spre seară, în condiţiile în care de la Huşi până la Berezeni sunt peste 40 de kilometri", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Odată stabilizat de către echipajul medical, bebeluşul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Vaslui: O gravidă a născut un copil mort la un dispensar medical, ambulanţa chemată fiind înzăpezită

O gravidă în luna a şaptea a născut un copil mort la Centrul de Permanenţă din localitatea vasluiană Vutcani, ambulanţa chemată neputând ajunge întrucât a rămas înzăpezită, astfel că femeia a fost preluată, după câteva ore, de o şenilată şi transportată 16 kilometri până la autosanitară.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, o femeie de 27 de ani a născut, în noaptea de duminică spre luni, la Centrul de Permanenţă Vutcani, asistată de medicul de familie care era de gardă, în timp ce autosanitara solicitată prin numărul de urgenţă 112 a rămas înzăpezită în Gara Roşieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copilul, născut cu picioarele înainte, a fost declarat mort, neputând fi resuscitat.

Pentru a o salva pe femeie însă, conducerea SAJ a solicitat sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, care au trimis o autospecială cu şenile, ce avea de parcurs 16 kilometri de la locul unde rămăsese înzăpezită ambulanţa până la Centrul de Permanenţă din Vutcani.

"Intervenţia a fost una extrem de dificilă întrucât, în unele zone, stratul de zăpadă măsura şi trei metri, fiind până la coronamentul copacilor. În aceste condiţii, autospeciala cu şenile a ajuns în două ore la centrul de permanenţă, întrucât exista riscul de a se răsturna", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Tânăra de 27 de ani a fost preluată în autospeciala cu şenile şi transportată, timp de aproximativ o oră şi jumătate, prin zăpadă şi sub monitorizarea permanentă a unui echipaj medical, până la ambulanţa rămasă blocată în Gara Roşieşti. Ulterior, ea a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

În ceea ce priveşte copilul născut mort, acesta va fi supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

Reprezentanţii SAJ Vaslui susţin că exista riscul de deces al copilului chiar şi în condiţiile în care ambulanţa ar fi ajuns la timp, întrucât era acea prezentaţie pelviană, adică fătul era poziţionat cu picioarele înainte.

Brăila:  Ambulanţa solicitată pentru un accident vascular cerebral şi un caz de hemoragie internă 

În judeţul Brăila, în ultimele ore, au fost semnalate mai multe cazuri medicale din zone în care drumurile sunt impracticabile.

Ambulanţa SMURD Însurăţei intervine la Colţea pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unei persoane cu accident vascular cerebral. Echipajul SMURD este însoţit de utilaje de deszăpezire din cadrul Consiliului Judeţean Brăila.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al judeţului Brăila intervine cu şenilata pentru facilitarea intervenţiei unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă la un pacient cu comă diabetică din localitatea Movila Miresii. A fost solicitată şi intervenţia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tudor Vladimirescu şi a unui utilaj de deszăpezire din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Brăila.

O ambulanţă a SAJ Brăila s-a deplasat în localitatea Gulianca, comuna Salcia Tudor, pentru acordarea asistenţei medicale unei femei gravide. Echipajul SAJ este însoţit de un utilaj de deszăpezire din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Brăila, ia femeia a fost preluată deja de echipajul de la salvare care îi acordă ajutor medical de specialitate.

Un echipaj al SAJ Brăila s-a deplasat în localitatea Vădeni pentru acordarea asistenţei medicale unei persoane cu hemoragie internă, bolnavul fiind preluat de SAJ.

De asemenea, un echipaj de la Ambulanţă se deplasează în localitatea Jirlău pentru acordarea asistenţei unor copii cu probleme medicale, unul cu stare febrilă şi unul cu malformaţii, fiind solicitată şi intervenţia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Făurei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, în judeţ sunt în continuare patru drumuri naţionale închise: DN 2B limita judeţului Buzău - Ianca - Brăila - Baldovineşti - limita judeţului Galaţi, DN 22 limita judeţului Buzău - Gradiştea - Tudor Vladimirescu - Brăila - limita judeţului Tulcea, DN 21 Brăila - Bărăganul - limita judeţului Ialomiţa şi DN 23 Brăila - Măxineni - Olăneasca - limita judeţului Vrancea. De asemenea, sunt impracticabile din cauza sulurilor de zăpadă 22 de drumuri judeţene.

Convoi de peste 170 de autovehicule, plecat din Hârşova însoţit de poliţie şi utilaje de deszăpezire
 
Un convoi format din 134 de autoturisme şi 38 de camioane, din care fac parte şi cele peste 70 de persoane care au înnoptat la Hârşova după ce au rămas blocate în oraş din cauza zăpezii şi a viscolului, a plecat spre Constanţa, luni la prânz, însoţit de echipaje de Poliţie şi utilaje de deszăpezire.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, luni, în jurul orei 13.00, un convoi de 134 de autoturisme şi 38 de camioane, însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi utilaje de la Compania Naţonală de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, a plecat din Hârşova şi se îndreaptă spre Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest convoi, se află şi cele 71 de persoane care au fost nevoite să-şi petreacă noaptea în Hârşova deoarece drumurile erau blocate şi autovehiculelor nu li s-a permis deplasarea din cauza închiderii DN2A.

Peste 70 de persoane au petrecut noaptea în oraşul Hârşova, cei mai mulţi fiind cazaţi în sediul Primăriei, iar familiile cu copii, la spital, deoarece toate drumurile au fost blocate din cauza zăpezii şi viscolului.

Autostrada A2, între Lehliu şi Feteşti, şi 18 drumuri naţionale din zece judeţe din estul şi sud-estul ţării sunt în continuare închise, luni, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Vaslui: O tânără cu fractură la coloană aşteaptă de patru ore să fie transportată la spital

O tânără din judeţul Vaslui care a suferit o fractură de coloană după ce a căzut din podul casei, aşteaptă de peste patru ore să fie preluată de o ambulanţă şi transportată la spital, însă autorităţile nu au găsit încă o soluţie, în condiţiile în care pe drumuri s-au format suluri de zăpadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici