Ninsoarea afectează traficul în Suceava şi Harghita

Mai multe tiruri sunt blocate, vineri dimineaţă, între localităţile Vatra Moldoviţei şi Suceviţa din judeţul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zăpezii, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). În zonele înalte din judeţul Harghita drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire, stratul de zăpadă atingând trei centimetri.

256 afișări
Imaginea articolului Ninsoarea afectează traficul în Suceava şi Harghita

Suceava: Mai multe tiruri, blocate pe DN 17A, din cauza zăpezii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Tirurile urmează să fie tractate de utilaje de deszăpezire.

 

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor care circulă pe DNA 17A sau pe altele pe care există zăpadă să aibă montate anvelope de iarnă.

 

Un număr de 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării, inclusiv Suceava, se află până sâmbătă la ora 8.00 sub cod galben de ploi şi ninsori, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

Harghita: Drumarii intevin cu utilaje de deszăpezire, stratul de zăpadă fiind de trei centimetri

Şeful de cabinet al prefectului judeţului Harghita, Adrian Pănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că drumarii au intervenit, începând cu ora 4.00, pe mai multe drumuri naţionale care traversează zonele înalte ale judeţului, cu şase utilaje de deszăpezire cu lama şi cu autobasculante din care s-au împrăştiat peste 42 de tone de material antiderapant.

El a spus că pe DN 13 B în Pasul Bucin se circulă pe carosabil alunecos, acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă. De asemenea, traficul se desfăşoară îngreunat pe DN 15 în staţiunea Borsec, pe DN 12 C în zona Lacu Roşu, unde zăpada măsoară până la doi centimetri, precum şi pe DN 12 A, în localităţile Lunca de Jos şi Lunca de Sus şi pe DN 11 B Cozmeni - Târgu Secuiesc, unde s-a depus un centimetru de zăpadă.

Pe celelalte şosele naţionale din judeţ circulaţia se desfăşoară normal, carosabilul fiind umed din cauza ploilor.

Harghita: Aproximativ 400 de consumatori, fără curent electric din cauza ninsorilor şi a vântului

Aproximativ 400 de consumatori din trei localităţi din judeţul Harghita nu au curent electric, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor şi a vântului, o echipă de la Electrica intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

Purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că în localităţile Hagota şi Recea alimentarea cu energie electrică este întreruptă total, iar în comuna Tulgheş, doar parţial.

"Nu sunt alimentate cu energie electrică o linie de medie tensiune şi opt posturi de transformare, dintre care trei în comuna Tulgheş, trei în satul Recea şi două la Hagota. În prezent, 382 de consumatori nu au curent electric", a spus Alina Ciobotariu.

Primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că aceste localităţi, aflate în nordul judeţului, au rămas fără curent în jurul orei 4.00, din cauza condiţiilor meteorologice şi a reţelei foarte vechi, care "cedează la cea mai mică adiere de vânt".

O echipă de la Electrica se află pe teren şi acţionează pentru remedierea defecţiunilor.

Un număr de 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării se vor afla, în intervalul vineri, ora 3.00 - sâmbătă, ora 8.00, sub cod galben de ploi şi ninsori, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

Atenţionarea vizează judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Neamţ, Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău şi Vrancea.

ANM precizează că, în intervalul menţionat, va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25-35 l/mp. În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici