Niţu: Procurorii nu se vor prezenta în faţa unei comisii parlamentare, dar pot răspunde în scris

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, referitor la Comisia de anchetă Călăraşi, că procurorii nu se vor prezenta în faţa unei comisii parlamentare, dar, dacă li se va cere în scris un punct de vedere tehnic, atunci vor răspunde tehnic.

151 afișări
Imaginea articolului Niţu: Procurorii nu se vor prezenta în faţa unei comisii parlamentare, dar pot răspunde în scris

Procurorul general, Tiberiu Niţu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procuroru general a făcut aceste precizări după ce a fost prezent la şedinţa comisiilor juridice în care a fost avizat bugetul Ministerul Public.

El a răspuns la întrebările ziariştilor pe tema Comisiei de anchetă Călăraşi.

"În ceea ce priveşte participarea procurorilor în faţa unei comisii parlamentare, aşa ceva nu se va întâmpla. Dacă li se va cere însă, în scris, un punct de vedere tehnic, noi vom răspunde tehnic asupra eventualelor întrebări", a spus Niţu.

Întrebat dacă, având în vedere declaraţiile liderilor politici pe acest subiect, resimte o presiune şi dacă există plângeri de la cetăţeni în acest caz, Niţu a răspuns: "În acest caz, la ora actuală, nu am cunoştinţă să fie înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă ICCJ, nu vă pot spune ce poate fi înregistrat pe rolul altor unităţi de Parchet din ţară într-un timp atât de scurt, dar pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte nu avem înregistrate astfel de plângeri. De asemenea, în ceea ce priveşte întrebarea dumneavoastră vizând opiniile liderilor politici, nu îmi cereţi să comentez eu afirmaţiile sau declaraţiile unor lideri politici".

El a mai spus că singura presiune pe care procurorii o resimt este "o presiune benefică" şi se referă la "presiunea media şi a opiniei publice".

"Vă asigur că nici eu şi nici colegii mei nu resimt presiune din partea liderilor politici. Credeţi-mă că singura presiune pe care noi procurorii o resimţim, dar eu o văd ca pe presiune beneficiă, este presiunea media şi a opiniei publice. Aceasta este chiar o presiune de care, să ştiţi, noi ţinem cont", a mai spus Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici