Noapte albă pentru 30 de români. Au dormit în Vama Kulata, aşteptând un autocar să îi aducă în ţară

  • Circa 30 de români au petrecut noaptea în Vama Kulata, dormind pe jos sau pe scaune, după ce autocarul cu care ar fi trebuit să plece din Limenas (Thassos) s-a defectat.
  • Între turiştii români sunt oameni în vârstă şi copii, care, duminică dimineaţă au trecut pe jos vama în Bulgaria.
9026 afișări
Imaginea articolului Noapte albă pentru 30 de români. Au dormit în Vama Kulata, aşteptând un autocar să îi aducă în ţară

FOTO Laura Ivancioiu/Facebook

Circa 25-30 persoane au petrecut noaptea în Vama Kulata, aşteptând un autocar care să îi aducă acasă.

„Ar fi trebuit să plece ieri (sâmbătă - n.r.) la ora 16.00 din Limenas (Thassos), cu un autocar. (...) Autocarul a avut o defecţiune tehnică şi de aici a început totul”, povesteşte, pe Facebook, Laura Ivăncioiu, despre situaţia fiicei sale şi a prietenului său.

Aceasta spune că nu s-a ştiut despre defecţiune decât când turiştii au ajuns în port şi au sunat şoferul.

Informaţiile de la cei care ar fi trebuit să ne ajute veneau trunchiat, complet eronat şi un pic grotesc: <Nu ştiu numărul autocarul grec care vine să îi ia, nu au vrut să ni-l dea>, <Autocarul a ajuns, e în port în Limenaria> (Maria şi Dragoş erau în partea opusă a insulei, în Limenas), <Doamnă, vă rog să mă credeţi că suntem în aceeaşi situaţie>. (...) Până la urmă, păreau că au reuşit să se organizeze. A venit şoferul maşinii stricate şi au trecut cu toţii, fără maşină, pe continent cu ultimul ferryboat, la 20.30, urmau să meargă cu un autocar grec din Kavala până la Sofia, iar din Sofia să îi preia un autocar românesc. Numai ca autocarul grec i-a lăsat în Kulata la miezul nopţii. Pe la 4 li s-a spus că autocarul românesc vine la 7 - 7.30, pe la 6, ca vine la 8 - 8.30”, mai spune românca.

Aceasta precizeză că grupul de 25 - 30 de români, între care copii şi persoane în vârstă, nu au primit, de sâmbătă, de la ora 15.30, nici măcar o sticlă de apă, iar în Vamă, peste noapte, a fost totul închis şi frig.

În grup sunt şi oameni în vârstă, şi copii - au dormit toţi pe scaune metalice, mese sau ciment”, spune femeia, care a publicat şi imagini revoltătoare din Vama Kulata.

Duminică dimineaţa, la ora 8.00, oamenii au trecut vama pe jos, cu bagajele în braţe, iar în Bulgaria s-au urcat într-un autocar care speră să îi ducă până în Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici