Noi cazuri de hepatită virală în Vaslui. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 31

Numărul cazurilor de hepatită virală acută de tip A din localitatea vasluiană Păltiniş, unde a fost confirmat focar la începutul lunii, a ajuns la 31, majoritatea copii cu vârste între doi şi 14 ani, în timp ce alte cinci persoane au fost internate în spital cu suspiciune de boală.

71 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de hepatită virală în Vaslui. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 31

Noi cazuri de hepatită virală în Vaslui, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 31 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, 31 de persoane din localitatea Păltiniş, între care 27 de copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, au fost diagnosticate cu hepatită virală acută de tip A, de la începutul lunii august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ultima săptămână, şase vasluieni au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de hepatită virală, la unul dintre pacienţi fiind confirmată boala.

"Pentru celelalte cinci cazuri de suspiciunede boală se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator, probele prelevate fiind în lucru. Din cele 300 de persoane care trăiesc în comunitatea de la Păltiniş, 122 de copii şi cinci adulţi au fost vaccinaţi antihepatic, fiind continuată activitatea de identificare şi imunizare a contacţilor", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Focarul de hepatită virală acută din localitatea Păltiniş a fost confirmat de autorităţile sanitare vasluiene la începutul lunii august, în urma analizelor serologice.

Atunci, DSP Vaslui a recoltat probe de apă din trei surse, constatându-se că acestea sunt necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic, fiind vorba de o încărcătură bacteriană peste limita maximă admisă. În consecinţă, autorităţile au recomandat ca oamenii să folosească surse de apă autorizate şi verificate pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, fântânile din sat au fost dezinfectate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici