Noi cazuri de HIV la suceveni ce au avut relaţii sexuale întâmplătoare când au muncit în străinătate

Un număr de 15 noi cazuri de HIV au fost diagnosticate în primele patru luni ale acestui an în judeţul Suceava, majoritatea fiind la persoane care au întreţinut relaţii sexuale întâmplătoare când s-au aflat la muncă în străinătate.

240 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de HIV la suceveni ce au avut relaţii sexuale întâmplătoare când au muncit în străinătate

Noi cazuri de HIV la suceveni ce au avut relaţii sexuale întâmplătoare când au muncit în străinătate (Imagine: Shutterstock)

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, joi, în conferinţă de presă, că media anuală de depistare a unor cazuri de HIV este în judeţ de 18-20 de cazuri, iar în primele patru luni ale anului 2015 au fost diagnosticate 15 noi cazuri.

Cele 15 cazuri de HIV au fost diagnosticate la pacienţi cu vârste între 6 şi 54 de ani, din aceştia zece fiind bărbaţi.

Zorescu a mai declarat că, dată fiind liberalizarea circulaţiei în Europa, multe persoane sunt expuse riscului infectării cu acest virus.

"Din analiza epidemiologică făcută asupra cazurilor nou depistate, noi, la majoritatea am descoperit ca factor de risc relaţii sexuale întâmplătoare practicate în perioada când persoanele respective au muncit în străinătate, aceasta fiind şi una din explicaţiile creşterii numărului de cazuri noi depistate”, a precizat Zorescu.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, pntru derularea programului naţional HIV/SIDA, Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Suceava în 2015 3.580.000 de lei, iar până în prezent s-au cheltuit 44 la sută din fondurile totale, precizând că programul se derulează bine, nu există discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente sau alte probleme deosebite care să fie semnalate de pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici