Noi cazuri de rujeolă confirmate la Vaslui, după moartea bebeluşului de cinci luni

Zece copii din Vaslui, cu vârste cuprinse între trei luni şi 15 ani, au fost diagnosticaţi, vineri, cu rujeolă, boala fiind confirmată în urma analizelor de laborator. În urmă cu câteva zile, un bebeluş de cinci luni din Vaslui a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, din cauza rujeolei.

171 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de rujeolă confirmate la Vaslui, după moartea bebeluşului de cinci luni

Noi cazuri de rujeolă confirmate la Vaslui, după moartea bebeluşului de cinci luni

Cei zece copii în cazul cărora s-a confirmat rujeola sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei zece copii nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei.

"Sunt zece cazuri confirmate vineri, cu vârste între trei luni şi 15 ani, copii nevaccinaţi. Sunt trei din mediul urban, din care doi în Vaslui şi unul în Negreşti, şi şapte din mediul rural”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Noile cazuri au fost confirmate după ce, în urmă cu o săptămână, un bebeluş de cinci luni din Vaslui a murit din cauza rujeolei. Potrivit medicilor, micuţul nu fusese vaccinat.

Băieţelul de cinci luni, din comuna Fereşti, a fost internat la Vaslui pe 6 mai, iar după cinci zile s-a dispus transferul la Iaşi. Pe 12 mai, bebeluşul a decedat, acesta fiind cel de-al 26-lea caz de deces înregistrat în ultimele luni, în România, din cauza rujeolei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici