Noi detalii despre bărbatul rămas blocat sub Crucea Caraiman: Salvamontiştii spun că nu era echipat şi a ignorat avertismentele. VIDEO

Bărbatul care a rămas blocat 24 de ore sub Crucea Caraiman are 45 de ani şi este din Mangalia, era neobişnuit cu drumul de munte şi neechipat, iar salvamontiştii spun că a ignorat avertizările. Constănţeanul a fost adus la baza muntelui în cursul zilei de duminică de către salvamontişti.

1462 afișări

Potrivit Salvamont Buşteni, bărbatul de 45 de ani, din Mangalia, a început să sâmbătă dimineaţa spre Sfinx, dar a ignorat toate avertismentele lucrătorilor de la Kalinderu şi a continuat ascensiunea direct pe faţa sud-estică a Caraimanului.

„Vorbim de un om total neechipat şi fără pregătire montană! Cu mult noroc, a ajuns până la jumătatea Vâlcelului Portiţei şi când s-a lăsat întunericul, a rămas blocat pe o pantă înclinată. Şi-a petrecut noaptea în frig la rădăcina unui copac şi când s-a făcut dimineaţă a sunat după ajutor”, au transmis, duminică, reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Două echipe de salvatori din Prahova şi Buşteni au plecat, duminică, după bărbatul rămas blocat pe munte şi, după câteva ore de căutări, au reuşit să-l găsească.

Acesta era epuizat şi ud, însă a fost coborât de pe munte în siguranţă de către salvamontişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici