Noi măsuri sociale şi economice: ratele la bănci, amânate 9 luni şi stop angajărilor la stat

Coaliţia de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunţate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci şi un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

2190 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri sociale şi economice: ratele la bănci, amânate 9 luni şi stop angajărilor la stat

Noi măsuri sociale şi economice: ratele la bănci, amânate 9 luni şi stop angajărilor la stat

Coaliţia de guvernare a anunţat amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

O altă măsură este pentru angajaţi, respectiv acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.

Toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un sprijin unic de 700 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ţine de creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rată,
angajare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici