"Noii golani" vor face plângere împotriva paznicului de la biroul lui Iliescu

Tinerii care au protestat, marţi dimineaţă, în faţa biroului lui Ion Iliescu spun că vor face plângere penală împotriva paznicului imobilului de pe strada Atena, pe care îl acuză de agresiune fizică şi verbală.

64 afișări
Imaginea articolului "Noii golani" vor face plângere împotriva paznicului de la biroul lui Iliescu

"Noii golani" vor face plângere împotriva paznicului de la biroul lui Iliescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom depune plângere penală împotriva paznicului imobilului de pe strada Atena numărul 11 din Bucureşti, pentru agresiune fizică şi verbală", se arată într-un comunicat de marţi seară al grupului de tinerii care se autointitulează "Noii golani".

Aceştia susţin că au vrut să îi dea cadou lui Ion Iliescu două tricouri cu dedicaţie, pentru rolul său în revoluţia din decembrie 1989 şi mineriada din iunie 1990.

Un grup de opt studenţi care se autointitulează "Noii golani" a venit, marţi dimineaţă, la biroul lui Ion Iliescu din strada Atena, unde acesta şi-a serbat ziua de naştere, a aprins lumânări în semn de protest şi l-a numit "criminal", stârnind o contrareacţie din partea revoluţionarilor.

Studenţii au purtat geci având tricolorul ţării pe mânecă şi cocarde reprezentând steagul României, precum şi tricouri negre pe care erau inscripţionate spânzurători şi mesajele "Criminal", "Vinovat de crimă" şi "Basarabia - pământ românesc".

În momentul în care fostul şef de stat Ion Iliescu şi-a făcut apariţia, unul dintre tinerii din grupul autotintitulat "Noii golani" i s-a adresat cu cuvântul "criminalule", reproşându-i acestuia victimele de la Revoluţie şi de la mineriade.

Şase dintre tinerii protestatari au fost duşi de jandarmii bucureşteni la Sediul Secţiei 1 Poliţie.

Citeşte şi

Iliescu, întâmpinat de ziua sa cu lumânări aprinse şi numit "criminal" (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici