Norica Nicolai: Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă acţionează ca în celebrele animaţii „Tom şi Jerry”

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai a declarat că şeful statului Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă acţionează ca în povestea clasică a şoarecelui şi a pisicii şi anume animaţia „Tom şi Jerry”, criticându-se unul pe altul doar de ochii lumii.

336 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai: Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă acţionează ca în celebrele animaţii „Tom şi Jerry”

Norica Nicolai: Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă acţionează ca în celebrele animaţii „Tom şi Jerry”

„Povestea şoarecelui şi a pisicii a devenit una clasică. Ea a fost ecranizată în celebrele animaţii „Tom şi Jerry”, unde cele două personaje menţin atenţia publicului asupra lor prin cursa interminabilă pe care o au. De fapt, acesta este şi singurul lor scop. O alergătură continuă, tot felul de giumbuşlucuri, totul doar pentru a ţine publicul concentrat asupra lor. Problema este atunci când animaţia trece de ecranul televizorului şi devine o scenetă politică. Pe acelaşi scenariu din celebrele desene animate acţionează şi cei doi candidaţi, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Se critică unul pe celălalt, se acuză, însă doar de ochii lumii”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Fostul europarlamentar ALDE a adăugat că Iohannis şi Dăncilă nu sunt dornici să tranşeze problema guvernării, fiind tot mai vizibilă înţelegerea între cei doi.

„Dacă în desenele animate scopul şoarecelui era acela de a ajunge la brânză, în ping-pong-ul dintre cei doi candidaţi scopul este candidatura. Mânaţi de acest obiectiv şi de înţelegerile tot mai vizibile, nici unu, nici celălalt nu e dornic să tranşeze problema guvernării şi să deblocheze activitatea Executivului. Iohannis ţine discursuri electorale de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, în vreme ce Viorica Dăncilă tot amână să vină în faţa Parlamentului pentru a-şi verifica susţinerea. Acum, Iohannis i-a dat Vioricăi Dăncilă posibilitatea de a merge la CCR, acolo unde verdictul se poate da şi peste o lună”, a completat Nicolai.

Aceasta mai susţine că Iohannis vrea ca Dăncilă să intre în turul doi, pentru a-şi asigura un nou mandat la Cotroceni. Ea se mai întreabă „pe unde o fi România în tot spectacolul lor?”.

„Această tachinare continuă între cei doi reprezintă o parte a blatului pe care l-au făcut. Prin joaca asta de-a şoarecele şi pisica cei doi încearcă să se potenţeze. Cu ce scop? Iohannis o vrea pe Viorica Dăncilă în turul 2 ca să îşi asigure încă un mandat, iar Viorica Dăncilă vrea cu orice preţ să ajungă în turul 2. Aşa câştigă împreună, precum în filmuletul acela care circulă pe net în care câinele o invită pe pisică în casă, că doar i-a spus dna Merkel să primească imigranţi. Pe unde o fi România în tot spectacolul lor?”, a conchis Norica Nicolai.

Reacţia vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a sesizat un conflict juridic între Guvern şi Preşedinţie din cauza faptului că şeful statului nu a anunţat nimic cu privire la o decizie legată de propunerile de miniştrii interimari, după demisia celor din ALDE din Executiv.

CCR a stabilit ca până pe 11 septembrie părţile implicate în conflict să trimită punctele de vedere la Curte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici