Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei

Un notar public din Iaşi a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru că nu a virat la bugetul de stat impozitele aferente unor acte juridice, în cuantum de peste două milioane de lei.

220 afișări
Imaginea articolului Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei

Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei (Imagine: Shutterstock)

DNA Iaşi îl acuză pe notarul Mihai Şuleap de abuz in serviciu, daca funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in formă continuată.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada iunie 2010 - iunie 2014, în 38 de cazuri, Şuleap nu şi-a îndeplinit îndatorirea de serviciu prevăzută de art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea că a încasat şi a omis să vireze la bugetul statului impozitului aferent actelor juridice translative de proprietate în cuantum de 2.100.593 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri ce aparţin notarului, mai precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi, cu propunerea de menţinere a măsurilor asiguratorii dispuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici