Nou apel în cazul refugiaţilor din Ucraina căutaţi pe munte, în Maramureş

Un bărbat din Ucraina a sunat la Poliţia Maramureş, spunând că face parte dintr-un grup de patru bărbaţi care s-a rătăcit în zona montană.

5959 afișări
Imaginea articolului Nou apel în cazul refugiaţilor din Ucraina căutaţi pe munte, în Maramureş

Sursa foto: MediafaxFoto

„În continuarea acţiunilor de căutare a grupului de cetăţeni ucraineni derulate în cursul zilei de astăzi, 5 aprilie a.c., în Munţii Maramureşului - Masivul Pop Ivan, ofiţerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a informat cu privire la faptul că a fost recepţionat un apel prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, 112 de la un cetăţean ucrainean, bărbat în vârstă de 33 de ani, care a precizat că face parte dintr-un grup de patru persoane (toţi cetăţeni ucraineni, de sex bărbătesc), care s-au rătăcit în zona montană”, transmite Prefectura Maramureş.

Au fost constituite echipe de căutare alcătuite din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Pintea Viteazul” Maramureş şi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, care participă la salvarea cetăţenilor ucraineni.

Pe munte este frig, ceaţă şi zăpadă, iar vârful montan are 1.937 metri altitudine.

Mai devreme, Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei a fost sesizată că mai multe persoane s-au rătăcit pe Muntele Pop Ivan. Apelul telefonic a venit de la o femeie.

În zona respectivă au fost trimise mai multe echipaje care caută persoanele rătăcite.

„Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate. De asemenea, în intervalul orar 10.00-13.00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte şi un poliţist de frontieră a survolat zona de responsabilitate, în scopul observării persoanelor rătăcite. Menţionăm că acţiunea de căutare continuă, în sistem integrat, în vederea găsirii acestor posibile persoane rătăcite”, informa Prefectura Maramureş.

Surse locale declarau, pentru MEDIAFAX, că sesizarea vorbea despre 10 refugiaţi din Ucraina care ar fi încercat să ajungă în România pe munte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici