Nou dosar penal pentru Hrebenciuc. Deputatul a aflat informaţii din DNA prin intermediul fostului şef al SPP Dumitru Iliescu

Viorel Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1759 afișări
Imaginea articolului Nou dosar penal pentru Hrebenciuc. Deputatul a aflat informaţii din DNA prin intermediul fostului şef al SPP Dumitru Iliescu

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Hrebenciuc a aflat astfel, prin intermediul lui Iliescu, că a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Tot Dumitru Iliescu, susţin anchetatorii, l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

În schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, Andrei Hrebenciuc, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, mai spun procurorii anticorupţie.

Dumitru Iliescu a fost şef al SPP în perioada 1990-1996.

În noul dosar, în care a fost audiat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), deputatul Viorel Hrebenciuc, care are calitatea de suspect, este urmărit penal pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că respectivul coleg de partid al lui Viorel Hrebenciuc este Dan Şova, purtătorul de cuvânt al SPD.

Şova a venit, luni, la DNA, unde a fost citat în legătură cu acest dosar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici