Nou tip de fraudă online în numele unor persoane de conducere din Europol, FBI sau Poliţia Română

IGPR avertizează asupra unui nou tip de fraudă online, făcută de indivizi care îşi atribuie identitatea unor persoane din conducerea Europol, FBI sau a Poliţiei Române, prin care cer plata unor amenzi pentru a evita emiterea unor mandate de arestare.

953 afișări
Imaginea articolului Nou tip de fraudă online în numele unor persoane de conducere din Europol, FBI sau Poliţia Română

Nou tip de fraudă online în numele unor persoane de conducere din Europol, FBI sau Poliţia Română

În perioada 5-8 august 2022, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la existenţa mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje prin email, în care anumite persoanele şi-ar fi atribuit identitatea unor lucrători cu funcţii de conducere din cadrul Europol, Interpol, FBI sau Poliţia Română.

Persoanele vătămate ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acţiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.

Acestora li s-ar fi solicitat plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru a evita demararea unei proceduri judiciare şi emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele destinatarului emailului.

„În situaţia în care primiţi astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeţi, să nu accesaţi eventualele linkuri sau ataşamente şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau online, pe portalul de petiţii al Poliţiei Române”, arată IGPR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici