Nouă avertizare METEO: Trei judeţe sub cod PORTOCALIU de grindină şi vijelii/ Cod GALBEN de inundaţii pe râuri în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionare cod portocaliu de grindină şi vijelii, valabilă pentru următoarea oră.

5397 afișări
Imaginea articolului Nouă avertizare METEO: Trei judeţe sub cod PORTOCALIU de grindină şi vijelii/ Cod GALBEN de inundaţii pe râuri în aproape toată ţara

Trei judeţe sub cod portocaliu de grindină şi vijelii

Potrivit ANM, judeţele Bacău şi Vrancea sunt sub atenţionare cod portocaliu de grindină şi vijelii până la ora 14.30.

Se vor semnala grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, vijelie, iar cantităţile de apă vor depăşi 35 l/mp.

De asemenea, şi judeţul Caraş-Severin este sub atenţionare cod portocaliu de ploi cu grindină.

Aici se vor semnala, până la 13.45, averse care vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

Cod galben de inundaţii pe râuri din 32 de judeţe, valabil până marţi

Râuri din 32 de judeţe sunt sub avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă de luni, de la ora 13.00, până marţi, la ora 16.00. Specialiştii susţin că în acest interval se pot produce viituri şi creşteri de debite ale râurilor.

Avertizarea Cod galben emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a intrat în vigoare luni, la ora 13.00, şi este valabilă până marţi, la ora 16.00.

Sunt vizate râuri din judeţele Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, şi Botoşani.

Potrivit specialiştilor, în aceste zone se pot înregistra scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare luni, între orele 17.00 şi 24.00, pe unele râuri din judeţele: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Argeş şi Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici