Noua Dreaptă a cerut "interzicerea relaţiilor homosexuale", la Marşul pentru Normalitate

Marşul pentru Normalitate al organizaţiei Noua Dreaptă s-a desfăşurat, timp de aproximativ două ore, de la Piaţa Victoriei la Dealul Patriarhiei, participanţii promovând în discursurile lor "starea de normalitate" şi cerând "interzicerea relaţiilor homosexuale".

398 afișări
Imaginea articolului Noua Dreaptă a cerut "interzicerea relaţiilor homosexuale", la Marşul pentru Normalitate

Noua Dreaptă a cerut "interzicerea relaţiilor homosexuale", la Marşul pentru Normalitate (Imagine: Ştefan Sandu/Mediafax Foto)

Aproximativ 50 de persoane au participat la această manifestaţie organizată de Noua Dreaptă.

Sâmbătă, după ora 11.00, participanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, cu steaguri ale organizaţiei şi bannere cu mesaje ca "Împotriva homosexualităţii. Pentru normalitate", "Bucureşti nu este Sodoma", "Nu căsătoriilor şi adopţiilor homesexuale", "Raportul Lunacek, ruşinea Europei" sau "Azi homosexualii, mâine poligamii. Stop! Căsătoria = un bărbat + o femeie".

Într-un mesaj de pe mai multe pancarte - "Homovision, ruşinea Europei", s-a făcut referire şi la faptul că Eurovisionul a fost câştigat în acest an de cântăreţul travestit Conchita Wurst, din Austria, al cărui chip a fost reprodus în mijlocul unui semn de "Interzis".

După ora 12.00, participanţii au pornit în marş pe Calea Victoriei, unde traficul a fost restricţionat pentru manifestaţie, mergând apoi pe prima bandă, pe Splaiul Independenţei până la Dealul Patriarhiei, unde, unii dintre ei au ţinut mici discursuri promovând "starea de normalitate" şi cerând "interzicerea relaţiilor homosexuale".

Liderul organizaţiei Tudor Ionescu le-a declarat jurnaliştilor, înaintea începerii marşului aflat la cea de-a 10-a ediţie, că acesta are menirea de a opri manifestaţii precum Gay Fest sau Bucharest Pride, care, în opinia sa, jignesc bucureştenii şi nu le fac cinste.

Ionescu a mai arătat că marşul din acest an este îndreptat şi împotriva Raportului Lunacek, prin care, consideră el, "se face în continuare lobby" pentru minoritatea homosexualilor, "avantajată în detrimentul altora".

Raportul referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei şi discriminării pe motiv de orientare sexuală şi identitate de gen, iniţiat de europarlamantarul austriac Ulrike Lunacek, a fost adoptat de Parlamentul European pe 4 februarie 2014. Prin aceasta, Parlementul European invită Comisia Europeană, statele membre şi agenţiile relevante să colaboreze pentru elaborarea unei politici globale multianuale vizând protecţia drepturilor fundamentale ale persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender). Raportul vizează asigurarea nediscriminării persoanelor LGBT în ocuparea forţei de muncă, educaţie, sănătate, accesul la bunuri şi servicii, garantarea unor drepturi pentru aceste persoane şi recunoaşterea infracţiunilor generate de discriminare şi de incitare la ură inclusiv pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen.

"Comisia ar trebui, ca o prioritate, să facă propuneri pentru recunoaşterea reciprocă a efectelor tuturor documentelor de stare civilă de pe teritoriul UE, inclusiv parteneriatele înregistrate, căsătoriile şi recunoaşterea juridică a genului, pentru a reduce barierele juridice şi administrative discriminatorii pentru cetăţenii şi familiile lor care îşi exercită dreptul la liberă circulaţie. Comisia şi statele membre ar trebui să analizeze dacă restricţiile în vigoare pentru schimbarea documentelor de stare civilă şi a actelor de identitate pentru persoanele transgender afectează negativ capacitatea lor de a beneficia de dreptul la liberă circulaţie", se spune în raport.

Marşul pentru Normalitate este organizat anual de Noua Dreaptă în aceeaşi zi cu Marşul Diversităţii, manifestaţie care promovează drepturile persoanelor LGBT.

Marşul Diversităţii, aflat tot la cea de-a 10-a ediţie, care va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00 în Capitală, este parte a festivalului Gay Fest, organizat din 2004, care anul acesta şi-a luat numele de Bucharest Pride.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici