Noua Lege a Pensiilor | Persoanele invalide pot cumula pensia cu alte venituri

Noul Proiect al Legii pensiilor prevede schimbări în ceea ce priveşte pensia de invaliditate, dar şi cea de urmaş. De exemplu, o persoană cu un handicap sever poate lucra de acasă şi poate cumula pensia cu veniturile.

781 afișări
Imaginea articolului Noua Lege a Pensiilor | Persoanele invalide pot cumula pensia cu alte venituri

Noua Lege a Pensiilor: Persoanele invalide pot cumula pensia cu alte venituri

„În cazul pensiei de invaliditate se redefinesc gradele de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfăşurării unor activităţi profesionale independente, în paralel. Astfel, gradul I e caracterizat de deficienţă funcţională gravă şi capacitate de muncă diminuată, gradul II e caracterizat de deficienţă funcţională accentuată şi capacitate de muncă diminuată, iar gradul III e caracterizat de deficienţă funcţională medie şi capacitate de muncă diminuată”, se arată într-un comunicat, transmis, joi, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Potrivit sursei citate, noul Proiect al Legii Pensiilor prevede schimbări şi în ceea ce priveşte pensia de urmaş.

„Pensia de urmaş se menţine şi, în plus de actualele prevederi, apare o nouă prestaţie, şi anume ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie”, mai transmit reprezentanţii MMJS.

Citeşte şi: Noua Lege a Pensiilor | Actul normativ, în dezbatere publică: Cum se vor calcula pensiile din anul 2021/ Când se poate opta între pensie şi indemnizaţie socială minimă/ Cazurile în care mamele pot beneficia de reducerea vârstei/ Al 13-lea salariu este luat în calcul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici