Noua lege a protecţiei animalelor, promulgată de Băsescu

Noua lege privind protecţia animalelor, adoptată de Parlament la sfârşitul anului trecut la iniţiativa senatorului PC Marius Marinescu, a fost promulgată, vineri, de către preşedintele Traian Băsescu.

213 afișări
Imaginea articolului Noua lege a protecţiei animalelor, promulgată de Băsescu

Noua lege a protecţiei animalelor, promulgată de Băsescu

Conform Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Băsescu a semnat, vineri, un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Actul normativ, iniţiat de Marius Marinescu, a fost adoptat în 17 decembrie 2007 de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, cu 216 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, în aplauzele iubitorilor de animale care au asistat la şedinţă.

Conform noii legi, care modifică Legea 205/2004, constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia grădinilor zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi intervenţiiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Actul normativ prevede pedepse care pot merge până la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de până la un an.

Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici