Nouă persoane la spital în urma accidentului din Hunedoara,în care un TIR a intrat într-un microbuz - FOTO

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a activat, vineri, planul roşu de intervenţii, după ce pe un drum naţional un autotren a lovit un microbuz cu pasageri, primele informaţii arătând un bilanţ de cel puţin 10 victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2291 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane la spital în urma accidentului din Hunedoara,în care un TIR a intrat într-un microbuz - FOTO

Cel puţin zece răniţi după ce un TIR a intrat într-un microbuz cu pasageri, în Hunedoara

UPDATE 13:32 - Nouă persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani au ajuns la două spitale după ce un TIR a intrat frontal, vineri, într-un microbuz de pasageri pe DN 68, în localitatea hunedoreană Zeicani, iar traficul rutier între Haţeg şi Caransebeş se desfăşoară alternativ, pe câte un sens de mers.

Echipele medicale deplasate la Zeicani au preluat victimele şi le-au transportat la unităţi medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Un pacient a fost transportat la Spitalul Municipal Hunedoara, iar ceilalţi la spitalul din Haţeg de unde, în funcţie de diagnosticul medical vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, Călin Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, în urma impactului nu a fost înregistrat niciun deces.

Conform poliţiştilor hunedoreni, în urma impactului dintre autotren şi microbuzul de pasageri au rezultat nouă victime, toate din maşina de transport persoane.

”În urma accidentului rutier a rezultat rănirea a conducătorului microbuzului şi a opt pasageri (cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

În urma verificărilor a rezultat că accidentul a avut loc pe un sector de drum semaforizat.

”Conducătorul unui autotren, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din judeţul Timiş, care circula pe DN 68, pe raza localităţii Zeicani (tronson de drum în lucru, semaforizat), din direcţia Haţeg – Caransebeş, a intrat în impact frontal cu un microbuz care efectua o cursă regulată de persoane pe ruta Timişoara – Târgu-Jiu”, a spus Niţu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier între Haţeg şi Caransebeş se desfăşoară pe un sens de mers, alternativ, fiind dirijat de poliţişti de la serviciul rutier.

Pe perioada intervenţiei echipelor de salvare, traficul rutier a fost complet blocat.

Accidentul rutier s-a produs pe drumul care leagă judeţul Hunedoara de judeţul Caraş-Severin, la locul respectiv fiind trimise echipaje de prim-ajutor atât din Hunedoara, cât şi din Caraş.

”S-a produs un accident rutier la Zeicani, pe DN 68 A. În evenimentul rutier este implicat un microbuz şi un autotren, din informaţiile preliminare este posibil să fie 10 răniţi. Nu avem informaţii la acest moment despre vreo persoană decedată. Se pare că şoferul microbuzului ar fi încarcerat. Inspectorul şef al ISU a activat planul roşu de intervenţie, ceea ce înseamnă că se deplasează forţe sporite”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Tot din primele informaţii a rezultat că microbuzul circula regulamentar dinspre Timişoara spre Târgu-Jiu, iar TIR-ul a pătruns pe contrasens.

Spre locul accidentului au plecat patru ambulanţe SMURD, trei ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, două ambulanţe tip B2 de la Caraş. De la Deva a plecat descarcerarea grea, o autospecială mixtă de descarcerare şi o autospecială pentru victime multiple.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici