Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, confirmată şi în România. O femeie din Giurgiu este infectată cu mutaţia virusului

  • O tânără din judeţul Giurgiu este primul pacient din România infectat cu noua tulpină a coronavirusului.
  • Femeia are 27 de ani şi a mers pe 3 ianuarie la Institutul Matei Balş. Confirmarea vine abia acum.
  • Pacienta e infectată cu tulpina B.1.1.7, mutaţia virusului SARS-CoV-2.
  • Pe 3 ianuarie au apărut primele informaţii potrivit cărora o nouă tulpină SARS-CoV-2 ar putea fi identificată la un pacient internat la Institutul Matei Balş.
5517 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, confirmată şi în România. O femeie din Giurgiu este infectată cu mutaţia virusului

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost confirmată în România, la o femeie din Giurgiu

O tânără din judeţul Giurgiu este primul pacient din România, infectat cu noua tulpină a coronavirusului. Femeia are 27 de ani şi a mers pe 3 ianuarie la Institutul Matei Balş.

Femeia din Giurgiu a fost internată la institutul bucureştean. Ea este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie, au anunţat autorităţile.

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Matei Balş, a declarat pentru agenţia Mediafax că tânăra de 27 de ani din Giurgiu s-a prezentat la camera de gardă a institutului în data de 3 ianuarie cu simptomatologie minimă.

„I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat, pentru Mediafax, medicul Apostolescu.

Întrebat dacă femeia a avut contact cu persoane venite din străinătate, Apostolescu a spus că „ancheta epidemiologică amănunţită începută vineri urmează să furnizeze şi astfel de informaţii”.

Tânăra a fost externată şi acum se află în izolare la domiciliu. Medicii spun că se aşteptau ca astfel de cazuri să apară şi în România.

„E clar ca vor apărea toate tulpinile noi şi în România, sunt convinsă că noua tulpină nu există doar in Bucureşti trebuie să accelerăm vaccinarea. Să fie vaccinată populaţia care nu are contraindicaţii la vaccinare”, a declarat la Aleph News, Voichiţa Lazureanu, medic infecţionist la Victor Babeş.

Şi Ministerul Sănătăţii a confirmat informaţia şi a anunţat că va continua să supravegheze cazurile suspecte.

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor”, scrie în informarea Ministerului Sănătăţii.

Pe 3 ianuarie au apărut primele informaţii potrivit cărora o nouă tulpină SARS-CoV-2 ar putea fi identificată la un pacient internat la Institutul Matei Balş. Ministerul Sănătăţii a transmis, la acel moment, că pe teritoriul României nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici